Monitorul Cartierelor

CENTRU - Podurile de pe Horea şi Plopilor vor fi modernizate

Starea podurilor de pe strada Horea şi de pe strada Plopilor nu este una foarte bună în momentul de faţă, astfel că Primăria Cluj-Napoca va demara lucrările de modernizare a acestora.

Lucrările de modernizare a celor două poduri vor începe săptămâna viitoare. Nu vor fi refăcute de la zero aşa cum este cazul podurilor Traian şi Garibaldi ci vor fi realizate lucrări de consolidare şi modernizare.

Anunţul demarării lucrărilor a fost făcut miercuri de primarul Emil Boc. “În câteva zile vom începe lucrările de consolidare şi modernizare a două poduri în cadrul proiectului de tramă stradală: podul de pe Plopilor şi podul de pe Horea. Aici nu este vorba despre poduri noi, ci de reparaţii, consolidări la ceea ce există în momentul de faţă. Vor fi reparate, în cadrul proiectului de modernizare tramă stradală, componenta poduri, cealaltă componentă fiind contestată, câştigată la CNSC. Va fi schimbat asfaltul, trotuarele şi consolidarea structurii”, a declarat Emil Boc.


Primăria are în lucru şi proiectele de refacere de la zero a podurilor Garibaldi şi Traian, aflate, de asemenea, într-o stare foarte proastă. O porţiune de aproximativ 20 metri din podul Traian s-a rupt anul trecut fiind nevoie de intervenţia macaralelor pentru ridicarea acelei bucăţi.

abonare newsletter