monitorulcj.ro Menu
Monitorul Cartierelor

GRIGORESCU - Două indicatoare rutiere bagă în ceaţă şoferii din Cluj-Napoca

Un lucru e sigur! Dorel lucrează şi în domeniul montării indicatoarelor rutiere pe străzile din Cluj-Napoca şi a reuşit să îi bage cu totul în ceaţă pe şoferi.

Aceştia au o mare dilemă când ajung în zona sensului giratoriu de la hotelul Napoca din Grigorescu. Şoferii care vin de pe strada Dragalina, înainte să intre în sensul giratoriu au o surpriză: au de a face cu două indicatoare rutiere care se contrazic unul pe altul. Primul îţi indică că eşti pe drum cu prioritate , iar la doar câţiva metri depărtare este un alt indicator care îţi indică că intri în sensul giratoriu şi care semnifică că trebuie să acorzi prioritate de stânga.

Sensul giratoriu a fost amenajat în urmă cu câteva luni, iar cei responsabili cu semnalizarea corectă au uitat să demonteze unul dintre cele două semne de circulaţie.


 “Nu mi-a venit să cred când am văzut aşa ceva. Cum să pui două indicatoare care se contrazic într-un oraş aşa mare cum este Clujul şi care este tranzitat zilnic de mii de şoferi? Când l-am văzut mi-am zis că nu e adevărat. Este un pericol de producere al accidentelor rutier. Şoferul când vine se uită la primul indicator, crede că e pe drum cu prioritate şi în orice moment poate fi lovit din partea stângă de un alt şofer. Şi tot el este cel vinovat”, spune Vasile, un clujean care circulă frecvent în zonă.

Până când va fi remediată această încurcătură făcută de Dorel, sfătuim toţi şoferii să fie prudenţi la vederea celor două indicatoare care se contrazic.