Monitorul Cartierelor

MĂRĂŞTI - Praf şi noroi după trecerea iernii

Clujenii de pe mai multe străzi din oraş sunt deranjaţi de faptul că după fiecare iarnă, străzile sunt pline cu nisip şi praf rămas în urma acţiunilor de deszăpezire.

Cu toate că în această iarnă, nu a fost nevoie de prea multe intervenţii ale firmelor de salubritate pentru deszăpezire, străzile sunt pline cu praf şi material antiderapant, vizibil mai ales la bordură. “Acest oraş, candidat la Oraş Capitală Culturală Europeană are nişte nivele de poluare cu praf de pe marginea străzilor de parcă ar fi un şantier an de an. Cum e posibilă admiterea acestui fapt neplăcut? Străzile Dâmboviţei, Teleorman, Fabricii, Plevnei, Câmpinei etc. cred că au cele mai inadmisibile cote de contaminare cu praf”, scrie un clujean pe un site pentru sesizări şi reclamaţii la adresa Primăriei Cluj-Napoca.

El solicită Primăriei să atenţioneze firmele de salubritate pentru a intensifica acţiunile de curăţenie la bordură, iar atunci când trebuie să cureţe pe sub maşini să fie anunţaţi proprietarii acestora din timp că acel tronson se curăţă, iar cine nu se "aliniază" să fie pedepsit cu amendă. “În Franţa de exemplu se curăţă bine şi apoi se spală străzile, nu cum vedeam pe cei de la Brantner că doar spălau şi ieşea numai noroi. Lucru de mântuială, specific României”, mai scrie clujeanul.


În Cluj-Napoca, nu doar străzile semnalate în sesizare sunt pline cu prf şi nisip primăvara, ci majoritatea străzilor unde s-a intervenit peste iarnă pentru deszăpezire.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter