Monitorul Cartierelor

PLOPILOR - Legătura dintre cartierele Grigorescu şi Plopilor, blocată cu o poartă

Zeci de clujeni au solicitat Primăriei, în urmă cu trei luni, să găsească o soluţie pentru deblocarea porţii montată de proprietarii din Central Park Residence din Plopilor.

Poarta care blocheaza legatura intre cartiere Poarta care blocheaza legatura intre cartiere

Practic, acea poartă taie legătura dintre cartierele Grigorescu și Plopilor pe lângă Canalul Morii și parcul Rozelor, pe drumul care trece prin fața complexului Central Park Residence. “Deținătorul ansamblului imobiliar amintit a închis aleea cu o poartă mare metalică, întrucât o porțiune din ea se află pe proprietatea sa. Porțiune care de altfel este și asfaltată spre deosebire de cealaltă parte care continuă înspre barajul de pe Someșul Mic”, a afirmat Ioan Bîldea, consilier local PNL.

El adaugă că Primăria a fost sesizată de multă vreme despre această situație, dar reprezentanții municipalității au verificat doar starea de fapt și lucrurile au rămas la fel. Cei care au sesizat încă de acum trei luni problema au venit și cu o soluție: posibilitatea inițierii unor negocieri cu proprietarii, astfel încât situația să fie deblocată pe cale amiabilă. “Din păcate însă, ca în toate acțiunile în care este implicată municipalitatea, lucrurile sunt tergiversate și amânate până când ceva neplăcut se întâmplă sau oamenii ies în stradă”, mai spune Bîldea.


Consilierul local PNL solicită primarului Emil Boc să dispună aparatului executiv inițierea și finalizarea cât mai rapidă a unei negocieri pentru a rezolva pe cale amiabilă această problemă pentru cei care sunt nevoiți să facă zilnic un ocol de 10 minute pentru că s-a închis aleea. “A trecut atâta timp de când a apărut această situație și chiar dacă există, se pare, încălcări ale prevederilor legale referitoare la autorizația de construcție a porții respective sau distanța față de care se poate construi în vecinătatea albiilor cursurilor de apă, autoritățile stau cu mâinile în sân. Sperăm că nu vor trece ani de zile la fel ca în cazul negocierilor privind reabilitarea dealului Cetățuia”, conchide Ioan Bîldea.

abonare newsletter