Monitorul Cartierelor

Luminaţi zebrele! SALVAŢI VIEŢI!

Un clujean îi propune primarului Emil Boc să ilumineze transversal trecerile de pietoni pentru a diminua riscul major de accidente în timpul nopţii.

“Vă rog să îmi comunicaţi când are în vedere Primăria să ilumineze oraşul aşa cum trebuie unui oraş de pretenţia pe care o are? Apoi, când se are în vedere iluminarea transversală a trecerilor de pietoni ca să se diminueze riscul major, pe timpul nopţii, de accidente rutiere?”, spune un clujean într-o sesizare adresată primarului Emil Boc, pe un site pentru sesizări şi reclamaţii la adresa autorităţilor locale. Aceeaşi persoană vine cu ideea amplasării indicatoarelor rutiere transversal, ca în Occident. “Când se are în vedere modernizarea indicatoarelor rutiere şi moderna lor amplasare? Pentru că în logica rutieră occidentală montarea panourilor direcţionale se monteaza transversal ca să vezi cât mai eficient şi nu întorcând privirea pe marginea străzii, ca după femei”, mai spune clujeanul respectiv.
Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca afirmă că se va ţine cont de propunerea privind suprailuminarea trecerilor pentru pietoni a fost, “iar în programele viitoare ale municipalităţii vom  avea în vedere organizarea de licitaţii privind realizarea acestui obiectiv”.

“În ceea ce priveşte amplasarea pe consolă (transversal) a indicatoarelor rutiere, vă informăm că acolo unde a fost posibil s-a realizat acest lucru, dar din cauza infastructurii, a cablurilor electrice necesare transportului în comun, a regimului de înălţime a clădirilor situate de-a lungul arterelor importante, a configuraţiei urbanistice specifice, acest sistem de amplasare a indicatoarelor rutiere este mai greu de realizat în oraşele istorice”, au mai spus reprezentanţii autorităţilor locale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter