Monitorul Cartierelor

Mărăşti: Boschetarii şi cerşetorii au împânzit cartierul

Cerşetorii au devenit o problemă în ultima perioadă în Cluj-Napoca, în multe cartiere. Clujenii care locuiesc în Mărăşti spun că în fiecare zi în staţiile de autobuz sunt agasaţi de oamenii care apelează la mila lor.

Centrul nu mai este demult una dintre zonele preferate de cerşetori şi oameni fără adăpost. Au început să îşi facă veacul şi în cartierele intens circulate şi populate cum este cazul Mărăştiului. Locuitorii acestui cartier se plâng că zilnic au de a face cu boschetari şi cerşetori în Piaţa Mărăşti.

"Trec în fiecare zi prin staţia Piaţa Mărăşti şi în fiecare zi e plin de cerşetori şi boschetari. În spaţiul amenajat pentru călători este un grup mare care fac mizerie, cerşesc, deranjează, ocupă locul unde ar trebui să aştepte linoştiţi călătorii care plătesc taxe, impozite şi bilete", afirmă un clujean pe un site destinat sesizărilor şi reclamaţiilor la adresa Primăriei Cluj-Napoca. Problema nu există doar în staţiile de autobuz ci şi în mijloacele de transport în comun. Astfel, a revenit "moda" cerşitului în autobuz care dispăruse în Cluj-Napoca de câţiva ani.


Reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca declarau în urmă cu câteva luni că echipajele Poliţiei Locale realizează activităţi de patrulare pe domeniul periodic şi intervin pentru a ridica cerşetorii de pe străzi şi din spaţiile publice, însă nu este suficient atât. “Acest fenomen însă, pentru a putea fi stopat necesită şi o componentă de implicare a cetăţenilor care pot fi de folos prin semnalarea locaţiei, în momentul în care identifică cerşetori, astfel încât Primăria să poată trimite politiştii locali punctual la intervenţie”, spun reprezentanţii Primăriei. 

abonare newsletter