Externe

Atenționare MAE. Suedia reintroduce controlul la frontiera internă de stat.

Atenționare de călătorie pentru români. Suedia reintroduce controlul la frontiera internă de stat.

Suedia reintroduce controlul la frontiera internă de stat/Foto: pixabay.com Suedia reintroduce controlul la frontiera internă de stat/Foto: pixabay.com

 

 


Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în Suedia că autorităţile din regat au luat decizia de a reintroduce controlul la frontiera internă de stat, în perioada 12 mai - 11 noiembrie 2024.

 


Potrivit unui comunicat de presă transmis de MAE, le este recomandat cetăţenilor români să se asigure că deţin în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei spre şi dinspre Regatul Suediei, un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatori în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46722511453.


MAE recomandă, totodată, consultarea paginilor Ambasadei României în Regatul Suediei şi Ministerului Afacerilor Externe.  

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Țara europeană unde se va putea vota la alegeri de pe telefonul mobil

Ultimele Stiri
abonare newsletter