Externe

Alerte teroriste în mai multe orașe din Europa. Atentate, planificate în timpul sărbătorilor.

În câteva orașe europene poliția a intrat în alertă, fiindcă există indicii că ar urma să aibă loc atacuri teroriste. Catedrala din Köln a fost percheziționată.

Catedrala Köln a fost percheziționată de Poliție, din cauza unei amenințări teroriste / Foto: depositphotos.com Catedrala Köln a fost percheziționată de Poliție, din cauza unei amenințări teroriste / Foto: depositphotos.com


 

Poliția germană a declarat sâmbătă că întărește securitatea la Catedrala din Köln, după ce au apărut indicații că există un atac terorist planificat pentru Revelion în zonă, dar și ca urmare a avertismentelor guvernamentale din ultimele săptămâni cu privire la amenințarea că violența islamistă este în creștere, relatează Reuters.


 

Poliția a transmis că va folosi câini de urmărire pentru a verifica catedrala după slujbă și apoi o va închide. Duminică, în ajunul Crăciunului, ei au efectuat un control de securitate asupra tuturor vizitatorilor și le-au recomandat să ajungă la slujbe devreme.


Totodată, polițiștii au spus că nu pot oferi mai multe detalii, invocând că ancheta este în curs.

Ziarul german Bild a raportat anterior, potrivit Reuters, că autoritățile de securitate din Austria, Germania și Spania au primit indicii că un grup islamist intenționează să comită atacuri în timpul festivităților de Crăciun și Anul Nou.


În ultimele săptămâni, ministrul de Interne Nancy Faeser a avertizat cu privire la amenințarea tot mai mare a violenței islamiste în Germania și în alte părți ale Europei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Foto: depositphotos.com

Articol scris de Carmen Lucuț.

CITEȘTE ȘI:

Studentul care a ucis 14 oameni în Praga ar mai fi comis alte două crime, înaintea atacului armat de la Universitate. Și-ar fi ales victimele la întâmplare.

Atac armat la Universitatea din Praga, soldat cu câțiva MORȚI și ZECI de răniți!

abonare newsletter