Externe

Cutremur semnificativ în Turcia. Cel puțin 23 de persoane rănite

Un cutremur semnificativ s-a înregistrat în Turcia, la șase luni după seisemele devastatoare care au șocat lumea.

Un nou cutremur s-a produs în Turcia, soldat cu răniți /  Foto: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului Facebook Un nou cutremur s-a produs în Turcia, soldat cu răniți / Foto: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului Facebook

 

 


Cel puţin 23 de persoane au fost rănite în urma unui seism cu magnitudinea 5,2 care s-a produs în sudul Turciei, la aproximativ şase luni după o serie de cutremure devastatoare care au lovit această regiune, potrivit agenţiei DPA.

 


Ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, a declarat joi seară că majoritatea rănilor au fost cauzate de căderi sau de sărituri de la mare înălţime. Cutremurul s-a produs joi, la ora locală 20:47 (17:47 GMT), conform Centrului de monitorizare a cutremurelor Kandilli din Istanbul.

CITEȘTE ȘI:
O lună de la cutremurul din Turcia. Bilanțul a ajuns la peste 45.000 de morți
VIDEO. Un bebeluş de două luni, salvat de sub dărâmături în Turcia, la 128 de ore de la cutremur

 


Seismul a avut epicentrul în municipiul Yesilyurt din provincia Malatya. Malatya s-a numărat printre provinciile cele mai afectate de cutremurul de la 6 februarie. Potrivit primarului Selahattin Gürkan, aproximativ 2.300 de persoane au murit atunci în această provincie.

La 6 februarie două seisme majore, urmate de numeroase replici, au cutremurat sud-estul Turciei şi nordul Siriei, lăsând în urmă peste 50.000 de morţi. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ce a cauzat cutremurul de marți? Experți: „A apărut la contactul dintre Bazinul Panonic cu Munții Apuseni” Are legătură cu seismele din Turcia

Pagubele materiale provocate în Turcia de seismul devastator depăşesc 100 miliarde de dolari

Ultimele Stiri
abonare newsletter