Educație

Învătământul clujean, din nou în TOP. Primul loc pe țară la examenul de titularizare

Au fost publicate rezultatele concursului de titularizare susținut de profesorii clujeni. Au fost obținute 11 note de 10, înainte de contestații.

 

 


Astfel, procentul de 54,6% al notelor intre 7,00 si 7,99 obținute de către candidații care au susținut proba scrisă la concursul național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar situează județul Cluj pe primul loc în clasamentul național.

 


11 candidați au obținut nota 10, 1150 de candidați (84, 74%) au obținut note peste 5,00, iar 752 de candidați (55,46% ) au obținut note peste 7,00, transmite Inspectoratul Școlar General (ISJ) Cluj. 

La proba scrisă s-au prezentat 1.412 de candidați, din cei 1.729 de înscriși. Dintre aceștia, 55 s-au retras din motive personale sau medicale. 


În urma examenului, o lucrare a fost anulată din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Elevii și profesorii clujeni, fruntași pe țară la examene

„Rezultatele obținute de către cadrele didactice din județul Cluj la concursul național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar reconfirmă ceea ce am declarat la afișarea rezultatelor elevilor la examenele naționale de Evaluare Națională și Bacalaureat, faptul că la Cluj profesorii și elevii sunt măsura unui proces educațional de calitate.


În această vară am reușit performanța de a ne situa pe primul loc în clasamentele naționale, fie că vorbim despre examenele elevilor sau ale profesorilor clujeni, fapt care ne onorează și ne responsabilizează, în egală măsură. Îi felicit astăzi pe toți, pentru aceste rezultate la concursul național de titularizare și le urez mult succes, pe mai departe, în cariera didactică”, a transmis inspectorul școlar general din cadrul ISJ Cluj, Marinela Marc.

Profesorii pot depune contestații

Contestațiile se depun în scris la sediul Inspectoratului $colar Judetean Cluj sau se transmit prin poștă electronică (scanat) până la ora 21:00, respectiv în data de 28 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se vor afișa la sediul Inspectoratului Școlar Județean Cluj și pe site-ul instituției, în 3 august. 


Pentru angajarea pe durată nedeterminată (titularizare) candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe durată determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

CITEȘTE ȘI:

12 profesori clujeni au obținut media 10 la examenul de definitivare. Rata de promovabilitate este de 80%

abonare newsletter