monitorulcj.ro Menu
Educație

Începe vaccinarea profesorilor. Cadrele didactice nu au nevoie de programare pentru a se imuniza

Profesorii români vor fi vaccinați începând de săptămâna viitoare, conform unui anunț făcut de Valeriu Gheorghiță.

Începe vaccinarea profesorilor. Cadrele didactice nu au nevoie de programare pentru a se imuniza

 

 


Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a anunțat că profesorii vor putea fi vaccinați de săptămâna viitoare. Procesul de imunizare va dura doar o săptămână și toți profesorii care doresc se vor vaccina.

Gheorghiță a anunțat că vacinarea va începe mai devreme decât era anticipat, pentru că mai sunt de imunizat doar 60.000 de cadre didactice.


„Am creat un scenariu astfel încât să putem face vaccinarea începând probabil chiar de săptămâna viitoare. Deși am anunțat de la 1 martie, am făcut o reevaluare, din a doua parte a săptămânii viitoare ar putea începe. Noi vrem ca într-o săptămână să finalizăm operațiunea. Luni avem ultima evaluare, finalizăm procedurile”, a explicat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Oficialul a anunțat că profesorii nu sunt nevoiți să se programeze pe platformă pentru a se vaccina, deoarece listele vor fi întocmite de Inspectoratul Școlar din fiecare județ.


„Nu mai avem nevoie de programare tocmai pentru a nu aștepta eliberarea unui loc în platformă, datele sunt centralizate de fiecare instituție de învățământ și trimise către inspectoratele școlare”, a precizat Gheorghiță.