Educație

Sărbătorirea Zilei Culturii Naționale la Liceul Tehnologic Alexandru Borza din Cluj-Napoca

Deși curtea școlii este pustie, elevii și profesorii Liceului Tehnologic Alexandru Borza din Cluj-Napoca nu au lăsat nemarcată data de 15 ianuarie 2021.

Proiectul "Cultura trăiește prin noi" a fost coordonat de prof. Nadia Torge și Adriana Rotar, iar doamna prof. Alina Buna s-a implicat în mod direct în desfășurarea activităților ce s-au desfășurat.

Aceștia s-au bucurat de sunetul muzicii clasice oferite de elevi ai Școlii Gimnaziale de Muzică Augustin Bena, Cluj-Napoca (Iustin Roman, Matei Morar și Horațiu Marian coordonați de dna. prof. de vioară Liuța Cîmpeanu și Tudor Torge - chitară clasică - prof. coordonator Viorela Filimon) și de elevi ai Colegiului de Muzică Sigismund Toduță, Cluj-Napoca (Alexander Theodor  Kiss - oboi- coordonator prof. Serbac Daniel și Mara Torge-vioară - coordonator Prof. Dr. Corina Marc).


Filmările, programele specifice manifestărilor online, dar și link-urile de YouTube au făcut posibile activitățile proiectului. Au fost implicați direct în activități 150 de elevi, iar ceilalți elevi ai acestui liceu au beneficiat, în mod pasiv, de ceea ce s-a produs, cu această ocazie. Elevii au avut ocazia să învețe să lucreze în Padlet, au creat hărți culturale, afișe cu personalități și citate din cultura românească.

Elevii clasei a XII-a A au fost activi, au creat prezentări deosebit de interesante de care pot beneficia și colegii din clasele mai mici.


Înregistrările cu recitaluri de poezie eminesciană i-au delectat pe cei implicați în proiect și au devenit materiale demne de a fi utilizate în continuare în orele de specialitate, dar, la fel de bine, și în orele de dirigenție.

Ultimele Stiri
abonare newsletter