Educație

Noul sediu al Academiei de Muzică din Cluj, în linie dreaptă! A fost semnat contractul de proiectare și execuție

Clădirea-ruină de pe strada Bucium va deveni sediul Academiei Naționale de Muzică din Cluj, dotat cu săli de muzică, campus universitar și laboratoare.

 

 


Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) a semnat, joi, contractul de proiectare şi execuţie a sediului Academiei Naţionale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, iar investiţia este de peste 127 de milioane de lei.

 


„Astăzi, 26 noiembrie, a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru realizarea Extinderii şi etajării Corpului C1 în vederea conversiei funcţionale în Academia de Muzică, extinderea Corpului C2 şi conversia funcţională în ateliere de întreţinere pentru clădirea principală, extinderea şi amenajarea sălii de sport în corp C4, din strada Bucium, municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj. (...) Întreaga investiţie va avea o suprafaţă desfăşurată de 23.098 mp, valoarea totală a contractului semnat astăzi fiind de 127.883.041,68 lei. Lucrările vor fi executate de asocierea CONSTRUCŢII ERBAŞU S.A. & CONCELEX ENGINEERING S.R.L & TERRA GAZ CONSTRUCT S.R.L. şi se vor derula pe o perioadă de 24 de luni, dintre care 5 sunt dedicate activităţii de proiectare”, se arată într-un comunicat trimis, joi, de MLPDA.

Durata lucrărilor, conform documentației existente, este de 24 de luni.


Academia de Muzică va avea sală de spectacole, amfiteatru și cămin studențesc

Cele patru corpuri de clădire care vor fi amenajate vor avea o sală de spectacole cu o capacitate de 835 de persoane, o sală de orgă cu peste 110 locuri, amfiteatrul cu 224 de locuri, rectoratele, decanatele, biblioteca, săli de curs, laboratoare, vestiare pentru artişti, cabinet medical, cămin studenţesc cu 56 de camere pentru 180 de studenţi, atelier de întreţinere și sală de sport.

Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima este, în acest moment, singura universitate din România care nu deține un sediu, o clădire funcțională pentru desfășurarea activității didactice, în condițiile în care numărul studenților este în continuă creștere, ajungând la 1.180 la nivelul anului universitar 2019-2020.


Noul sediu, pe locul unde trebuia să fie spitalul de urgență din Cluj-Napoca

Sediul Academiei va fi în locul unui spital de urgențe care trebuia să fie construit în Cluj-Napoca, pe strada Bucium din cartierul Mănăștur. Mai bine de două decenii, Academia nu a avut un sediu în care să își desfășoare activitatea, deși în fiecare an se înscriu peste 2.000 de studenți.

Potrivit Legii 165/2013 Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima trebuie să părăsească actualul sediu, de pe str. Ion I.C. Brătianu nr. 25 (în urma retrocedării clădirii către Episcopia Română Unită cu Roma) în anul 2023.


CITEȘTE ȘI:

37 de milioane de euro pentru Academia de Muzică: sediu, cămine și sală de concerte

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter