Educație

Închiderea școlilor, atacată în instanță: „Hotărârile sunt nelegale, discriminatorii și nemotivate”

Peste 250 de unități școlare solicită în instanță anularea hotărârilor prin care au fost suspendate cursurile în școli.

inchiderea-scolilor-atacata-in-instanta-hotararile-sunt-nelegale-discriminatorii-si-nemotivate inchiderea-scolilor-atacata-in-instanta-hotararile-sunt-nelegale-discriminatorii-si-nemotivate

 

 


Asociația Școlilor Particulare (ASP) a inițiat un demers prin care solicită autorităților de la nivel central și local să „reconsidere decizia” de a suspenda cursurile școlare în toate unitățile de învățământ de stat și particulare de pe raza unităților administrativ teritoriale unde a fost depășită incidența de infectare cu COVID-19 peste 3 cazuri la mia de locuitori.

 


O plângere va fi depusă în municipiile Cluj-Napoca și Brașov

Membrii ASP au decis, în ultima adunare generală la care au participat reprezentanții a peste 250 unități școlare particulare din toată țara, să solicite în instanță anularea prevederilor hotărârilor emise de Comitetele Județene/municipale pentru Situații de Urgență prin care se suspendă cursurile în unitățile de învățământ.

Plângerea prealabilă va fi depusă vineri, 30 octombrie, în municipiile Cluj-Napoca și Brașov, urmând ca la începutul săptămânii viitoare să fie depusă în toate județele și localitățile în care Comitetele pentru Situații de Urgență au hotărât suspendarea cursurilor „față în față” din unitățile de învățământ de stat și particulare.


Dreptul la educație a fost restrâns, spun școlile private

„Hotărârile Comitetelor pentru Situații de Urgență sunt nelegale, lipsite de necesitate şi de proporţionalitate, discriminatorii şi nemotivate”, se arată în plângerea ASP, care susține că hotărârile „restrâng dreptul la educație garantat de Constituție și de legislația internațională. De asemenea, mai spune ASP, măsura închiderii tuturor unităţilor de învăţământ nu este prevăzută de lege. (vezi întreaga plângere în secțiunea Fișiere).

CITEȘTE ȘI:


Școlile ar putea să rămână ÎNCHISE încă două săptămâni. Rata de incidență în Cluj-Napoca este de aproape 5 la mia de locuitori

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter