Educație

Creșă nouă din luna octombrie, în Cluj. Cum arată și ce surpriză îi așteaptă pe copii? FOTO

Lucrările la Creșa „Cenușăreasa” sunt în grafic pentru a începe activitatea în 15 octombrie 2020. Urmează să mai fie amplasat mobilierul și de obținut avizul de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

 

 


Primăria Cluj-Napoca continuă investițiile în dezvoltarea creșelor, oferă asigurări primarul proaspăt reales, Emil Boc. Astfel, în ultimii 10 ani, capacitatea creşelor din municipiu a crescut cu 692 noi locuri, până la un total de 1.232 locuri.

 


O creșă nouă din Cluj va fi gata din octombrie

Din luna octombrie, vor fi disponibile încă 150 locuri pentru copiii de creșă în noile imobile amenajate în cartierele Mănăștur și Bună Ziua. Din păcate, în contextul epidemiologic actual, pentru respectarea regulilor de distanțare comunicate de către Guvernul României, creșele se vor deschide cu un număr de doar 88 locuri.

Reamintim, că obiectivul de investiţii „Construire creşă de cartier strada Grigore Alexandrescu” a fost cuprins la finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală conform listei obiectivelor de investiţii aprobate pentru judeţul Cluj în perioada 2017-2020 de Ministerul Dezvoltării Regionale.


Creșa „Cenușăreasa” din Cluj va avea 90 de locuri

Creșa Cenușăreasa (structura 2) de pe strada Grigore Alexandrescu are o capacitate de 90 locuri, pentru 6 grupe de copii. Facilitățile pe care le prezintă sunt următoarele:

– bucătărie proprie situată la etajul 2;
– cabinet medical;
– spălătorie și uscătorie;
– 6 grupuri sanitare pentru copii;
– centrală termică proprie;
– parcare în subteran cu 12 locuri și în fața clădirii 4 locuri;
– 3 lifturi (1 pentru persoane, 2 pentru marfă).


La parter, prelungit până la etajul 1 al clădirii se află un „zid verde” alcătuit din 300 plante naturale, care va atrage curiozitatea copiilor. Accesul în clădire se poate face atât la parter, cât și la etajul 1 datorită terasei circulabile, a precizat Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:


După creșa de un milion de euro din Grigorescu, Primăria plătește 2,7 milioane de euro pe o creșă în Mănăștur

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter