Educație

Părinții caută locuri pentru copii în școlile de la țară: Nu este atât de aglomerat ca în oraș

Pandemia de coronavirus a speriat părinții de pretutindeni și i-a determinat să caute soluții pentru a-și trimite copiii la școală în siguranță.

Părinții caută locuri pentru copii în școlile de la țară: Nu este atât de aglomerat ca în oraș Părinții caută locuri pentru copii în școlile de la țară: Nu este atât de aglomerat ca în oraș

 

 


Astfel, unii părinți din orașele mari descoperă, în contextul pandemiei de Covid-19, avantajele școlilor de la țară, unde numărul elevilor este cu mult mai mic, iar pericolul infectării acestora cu noul coronavirus este mai redus în mediul rural, comparativ cu mediul urban.

 


În decursul unei luni, o școală gimnazială din comuna Turcinești a primit 6 elevi transferați de la școlile din mediul urban. Dacă până în acest an părinții căutau locuri pentru elevi la școlile din orașele mari, anul acesta lucrurile s-au schimbat radical. Părinții încep să caute locuri disponibile la unitățile de învățământ de la țară.

Copiii să stea cu bunicii

Cei mai mulți părinți caută locuri la școlile din satele bunicilor, astfel încât copiii să rămână cu aceștia pe perioada anului școlar.


Alții s-au mutat cu toată familia la sat. O mamă a doi copii care a decis să-i transfere la o școală din sat a spus:

„Spațiu, mai liber, o școală curată, spațiu mare, nu este atât de aglomerat ca în oraș cu toate că puteam merge și în oraș, că suntem cam la aceeași distanță și de oraș și de comună. Ei din prima zi s-au acomodat, orice copil în colectiv se acomodează foarte repede.”


CITEȘTE ȘI:

Un bărbat a refuzat ca fiica sa să poarte mască și să se dezinfecteze, la școală. Soluția găsită de autorități
 

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter