Educație

Noi trasee de transport exclusiv pentru elevi, din 14 septembrie

Odată cu începerea noului an școlar, noi trasee vor fi introduse pentru autobuzele școlare, în municipiul Cluj-Napoca.

Noi trasee de transport pentru elevi, din 14 septembrie Noi trasee de transport pentru elevi, din 14 septembrie

 

 


Începând cu data de 14 septembrie, rețeaua de autobuze școlare se va extinde și va ajunge în premieră în unele cartiere din Cluj-Napoca. Astfel,  noile trasee ce vor fi introduse odată cu începerea școlii vizează cartierele Iris, Lomb sau Făget.

 


„Autobuzele școlare o să le avem la dispoziție pentru 14 septembrie. Avem și trasee suplimentare, inclusiv din cartiere care până acuma nu făceau parte din programul acesta. Pot să vă spun că vor fi rute din cartierul Lomb, rute din Iris, spre zona centrală, rută de pe Observatorului va fi prelungită cu 5 km, până pe Eugen Ionescu, prin Făget, până la Vila Tușa”, a declarat, primarul Emil Boc, vineri, la o emisiune online.

Primăria din Cluj a introdus autobuzele școlare după ce proiectul a fost votat în cadrul procesului de bugetare participativă din anul 2017. Inițial, municipalitatea a demarat un proiect pilot în care au fost implicate doar două școli și 5 trasee. Din luna iunie 2019, programul a fost extins la 7 școli din centrul Clujului și 12 trasee.


Autoritățile au anunțat încă de anul trecut că intenționează că extindă traselele și în alte cartiere și că au fost cumpărate încă 10 mijloace de transport în comun (cu peste 1 milion de lei bucata) care să deservescă acest program. 

 


CITEȘTE ȘI

Emil Boc a anunțat cum va începe școala la Cluj-Napoca. Edilul, pesimist cu privire la situația actuală:„Cu siguranță vom avea cazuri de COVID-19 la elevi”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter