Educație

Profesorii clujeni au reușit o nouă performanță: primul loc pe țară la examenul de titularizare!

Aproape 70% dintre candidați din Cluj au obținut note peste 7 la examenul de titularizare.

Profesorii clujeni au reușit o nouă performanță: primul loc pe țară la examenul de titularizare! Profesorii clujeni au reușit o nouă performanță: primul loc pe țară la examenul de titularizare!

 

 


Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Ministerul Educației și Cercetării au publicat pe site-ul titularizare.edu.ro rezultatele obținute de către cadrele didactice din județul Cluj care au susținut proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, sesiunea 2020, înainte de înregistrarea contestațiilor.

 


Procentul de 69,66% al notelor peste 7 (șapte) obținute de către candidații care au susținut proba scrisă la concursul național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar situează județul Cluj pe primul loc în clasamentul național.

În județul Cluj 16 candidați au obținut nota 10 (1,15%), 306 candidați (22%) au obținut note cuprinse între 5,00-7,00, iar 953 candidați (68,51% ) au obținut note între 7,00 și 9,99.


La proba scrisă din cadrul concursului național de titularizare, desfăşurată miercuri, 29 iulie 2020, în 7 centre de examen organizate la nivelul județului Cluj, s-au prezentat 1.398 de candidaţi (89,10 %) din cei 1.569 de candidaţi înscriși. 40 dintre candidaţi (2,86 %)  s-au retras din motive personale sau medicale. În centrele de evaluare, constituite la nivel național, au fost transmise spre evaluare 1.398 de lucrări din județul Cluj, iar lucrările a 7 candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei.

„Rezultatele obținute de către cadrele didactice din județul Cluj la concursul național pentru  pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar reconfirmă ceea ce am declarat la afișarea rezultatelor cadrelor didactice la examenul național de definitivare în învățământ, precum și la afișarea rezultatelor elevilor la exemenele naționale de Evaluare Națională și Bacalaureat, faptul că la Cluj profesorii și elevii sunt măsura unui proces educațional de calitate. În această vară am reușit performanța de a ne situa pe primul loc în clasamentele  naționale, fie că vorbim despre examenele elevilor sau ale profesorilor clujeni, fapt care ne onorează și ne responsabilizează, în egală măsură”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al IȘJ Cluj.


Contestațiile pot fi depuse la sediul Inspectoratului Școlar Județean Cluj sau transmise prin mijloace electronice în zilele de 4 august 2020, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data 5 august 2020, până la ora 12:00. Rezultatele finale se vor afișa la sediul Inspectoratului Școlar Județean Cluj și pe site-ul titularizare.edu.ro, în data de 11 august 2020.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).


Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe durată nedeterminată, se realizează în ședințe publice/on-line, organizate de către  Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în perioada 12 - 14 august 2020, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă.

CITEȘTE ȘI

Profesorii din Cluj au fost cei mai buni la definitivat din toată țara! Bucureștenii, învinși categoric

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter