monitorulcj.ro Menu
Educație

Orban garantează începerea școlii:„Vom începe indiferent de numărul de cazuri”

Ludovic Orban a anunțat că noul an școlar va începe indiferent de numărul de cazuri de coronavirus.

Școlile vor începe în orice scenariu

 

 


Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat luni că încă se fac analize cu privire la modalitatea în care se vor desfăşura cursurile în noul an şcolar și că Guvernul pregăteşte deschiderea şcolilor „pentru orice scenariu”.

 


„Şcoala va începe în condiţiile pe care ni le va permite evoluţia epidemiei. Există un grup de lucru interministerial coordonat de vicepremierul Raluca Turcan, care face analize extrem de serioase - evaluarea infrastructurii, evaluarea cadrelor didactice, distribuţia posibilă a elevilor în clase, studiază sisteme, inclusiv sistemul mixt. Suntem într-o analiză foarte serioasă pentru că nu poţi să creezi o previziune astăzi care să fie modificată în funcţie de evoluţia epidemiei. Noi pregătim deschiderea şcolii pentru orice scenariu", a declarat premierul Orban, la sediul PNL, potrivit Agerpres.

Elevii vor primi 250.000 de tablete

Ludovic Orban a mai menționat că aşteaptă să se finalizeze licitaţia pentru distribuirea celor 250.000 de tablete elevilor.


„Am alocat din fondul de rezervă sumele necesare pentru achiziţionarea numărului de tablete care a rezultat din centralizarea făcută de Ministerul Educaţiei prin inspectoratele şcolare. Este vorba de 250.000 de tablete. Licitaţia este în curs. Aşteptăm să se finalizeze această licitaţie pentru a putea distribui tablete", a mai adăugat Orban.