Educație

ADMITERE Peste 1.800 de candidați la UMF Cluj. Se știu rezultatele! Care au fost cele mai căutate specializări și cele mai mari note?

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a finalizat cu brio examenul de admitere organizat, în premieră în istoria UMF, în două zile consecutive, 25 și 26 iulie 2020.

 

 


În contextul epidemiologic actual, printr-un efort colectiv şi o mobilizare fără precedent, concursul s-a desfășurat în condiții de maximă siguranță și fără probleme pentru toți cei implicați, candidați și organizatori. S-au pregătit 38 de săli de examen, cu mai mult de 2.500 de locuri. În desfășurarea impresionantă de personal au fost implicate peste 500 de cadre didactice și angajați din administrație.

 


Anul acesta s-au înscris 1.823 de candidați, cu aproape 200 mai mulți decât anul trecut. Astfel, pentru cele 660 de locuri la buget şi 290 de locuri cu taxă, au concurat 1.794 de candidați, 29 de tineri fiind absenți. Un număr de șapte candidați au fost admişi fără concurs, la programul de studiu medicină, ca olimpici cu performanţe recunoscute la concursuri naţionale şi internaţionale.

Probele scrise au avut loc atât în amfiteatrele universității, cât și la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității (FSEGA) „Babeș-Bolyai”, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV), la Sala Sporturilor „Horia Demian” și Sala Polivalentă BT Arena. De asemenea, s-au rezervat sălile de conferințe din două mari hoteluri din oraș, Grand Hotel Italia și Hotel Napoca.


Măsuri extraordinare pentru o admitere în siguranță

Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” a luat măsuri extraordinare pentru ca examenul de admitere să se desfăşoare în condiţii optime de siguranţă sanitară pentru toţi cei implicaţi în acest proces. Astfel, sălile de examen au fost curăţate şi dezinfectate cu biocide autorizate.

 


S-au creat circuite de deplasare a candidaţilor la accesul şi la ieşirea din sălile de examen, cu păstrarea distanţei, asigurându-se o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare candidat. Candidaţii au avut la dispoziţie apă, măşti FFP2 şi dezinfectanţi, iar la intrarea în săli li s-a măsurat temperatura cu ajutorul unor termometre non-contact.

„Organizarea și derularea examenului de admitere au constituit o provocare atât pentru noi, ca organizatori, cât și pentru candidați. Condițiile extraordinare pe care le-am creat, pentru ca examenul să se desfășoare în siguranță i-au ajutat pe candidați să se simtă confortabil și să se concentreze la rezolvarea grilelor de concurs. Doresc să le mulţumesc tuturor celor care ne-au ajutat cu punerea la dispoziţie a spaţiilor necesare pentru desfășurarea celui mai mare concurs din istoria universității”, a declarat rectorul UMF, prof. dr Anca Dana Buzoianu.


Care au fost cele mai căutate specializări?

Și anul acesta, examenul de admitere la UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a constat într-o probă unică, scrisă, în limba română, în sistemul grilă și a durat 2 ore.

Cele mai căutate specializări au fost radiologie şi imagistică cu 5,4 concurenţi pe loc, asistenţă medicală generală cu 4,5/loc, urmată de balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, cu 3 candidaţi pentru un loc, în timp ce pentru nutriţie şi dietetică s-au înscris aproape 4 candidaţi pe un loc.

La medicină, concurența a fost de 2,86 înscriși pentru un loc. Interesul crescut pentru tehnică dentară s-a menţinut, cu 4,4 candidaţi/loc. La medicină dentară și farmacie s-au înscris mai puţini candidaţi anul acesta decât în 2019.

La medicină, cea mai mare notă obținută la concursul de admitere a fost 9,82, la medicină dentară – 8,82, iar la farmacie – 9,94. La balneo-fiziokinetoterapie și recuperare nota cea mai mare a fost 9,70, iar la asistență medicală generală, radiologie şi imagistică, tehnică dentară și nutriţie şi dietetică prima notă de intrare a fost 10.

Rezultatele examenului au fost făcute publice pe site-ul universităţii şi afișate la avizierele de pe strada Victor Babeș nr. 8

CITEȘTE ȘI:

Examenul de admitere la medicină susținut sub presiunea virusului. Ce reguli au fost nevoiți să respecte candidații?
 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter