Educație

Cum se va face școală din toamnă ? Clase de 10-15 elevi, ore 30 de minute sau profesori cu măști de protecție

Aglomerațiile din școli ar trebui să dispară din toamnă, iar clasele ar trebui să aibă un maxim de 15 elevi.

Cum se va face școală din toamnă ? Clase de 10-15 elevi, ore 30 de minute sau profesori cu măști de protecție Cum se va face școală din toamnă ? Clase de 10-15 elevi, ore 30 de minute sau profesori cu măști de protecție

Din toamnă, clase de maximum 10-15 elevi, elevii să stea maximum 4 ore pe zi la școală, iar fiecare oră de curs să dureze cel mult 30 de minute, în condițiile în care jumătate din elevi învață de acasă online.

Acestea sunt noile reguli care trebuie aplicate la redeschiderea școlilor și care se regăsesc în recomandările oficiale realizate de Institutul Național de Sănătate Publică. Documentul cu regulile a fost publicat de Ministerul Sănătății și trimis în școli de către DSP pe 29 mai.


Documentul oficial cuprinde măsurile de protecţie care trebuie aplicate “pentru reluarea activităţilor în unităţile pentru educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor, clasele 0-XIII, în contextul epidemiologic al COVID 19”. Redeschiderea școlilor va avea loc pe 14 septembrie 2020, conform structurii anului școlar 2020-2021.

Profesorii vor preda cu măști de protecție

Purtarea măștilor faciale de protecție este obligatorie pentru cadrele didactice și cadrele auxiliare și recomandabilă pentru elevi (recomandăm utilizarea unor măști mărime adecvate pentru elevi și purtarea acestora doar în pauze);


Numărul maxim de elevi pe clasă trebuie să nu depășească jumătate din efectiv, iar ceilalți elevi din clasă vor face activități online, se mai arată în noul regulament. Concret, specialiștii INSP recomandă “participare alternativă a elevilor, prin rotație, la orele de clasă online a unei părți din elevi, ceilalți fiind prezenți fizic la școală (de preferat în prima etapă, întrucât asigură un timp de expunere mai redus pentru fiecare elev)”.

Citește aici toate recomandările făcute de INSP pentru ca reluarea orelor să se facă în condiții de maximă siguranță

abonare newsletter