Educație

Daniel David, după trei luni de mandat în timp de pandemie: „Am fost ales rector și m-am trezit mareșal pe front”

Daniel David a vorbit despre experiența sa din primele trei luni de mandat, timp în care a trebuit să cârmuiască Universitatea Babeș-Bolyai pe timp de pandemie.

Daniel David, rector UBB Daniel David, rector UBB

Daniel David a preluat mandatul de rector al UBB la începutul lunii martie, iar la scurt timp s-a instaurat starea de urgență.

CITEȘTE ȘI:


Daniel David, despre „isteria coronavirus” la români: „Sunt prizonierii unor reacții automate”

„Am fost ales rector și m-am trezit mareșal pe front. Aveam de adaptat ordonanțe militare și la o comunitate de peste 50.000 de oameni nu a fost ușor. Dar cred că ne-am descurcat onorabil. Eu am câștigat cu un anumit program și am mers în paralel. Prima misiune a fost asigurarea siguranței studenților, apoi funcționarea universității la standarde europene și cea de-a treia misiune a fost să încerc să implemetez din proiectele pe care le-am propus. Aveam în program partea de digitalizare și aveam emoții în acest sens pentru că lucrurile sunt complicate și oamenii se adaptează greu. Dar am încercat să găsim oportunități în această situația și am găsit oportunitatea pentru digitalizare și cred că vom continua pe această linie. Implementarea programului a fost încetinită, dar nu oprită. Au trecut trei luni și prioritățile au fost altele”, a spus Daniel David.

Daniel David a câștigat alegerile din data de 3 martie 2020 cu peste 60% din voturi.  Acesta a candidat în alegerile UBB contra teologului Ioan Chirilă, președintele Senatului universitar. Peste 1.600 de cadre didactice, cercetători și studenți s-au prezentat la urne, pentru a-și alege rectorul pentru mandatul 2020-2024.


CITEȘTE ȘI:

Daniel David, urmașul lui Ioan-Aurel Pop la cârma Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter