Educație

Studenții francezi din Cluj se pregătesc să plece spre Franța. Detalii despre modalitatea de plecare

Ambasadorul Franței în România și asociațiile care reprezintă studenții francezi din România s-au întâlnit vineri pentru a oferi o actualizare cu privire la studenții mediciniști din Cluj și Iași care doresc să se întoarcă în Franța.

Studenții francezi din Cluj se pregătesc să plece spre Franța. Detalii despre modalitatea de plecare Studenții francezi din Cluj se pregătesc să plece spre Franța. Detalii despre modalitatea de plecare

Ambasadorul a declarat că că au fost găsite două soluții pentru revenirea rapidă în Franța a studenților care doresc să plece: un zbor privat cu un avion Blue Air organizat de asociațiile studențești franceze care va transporta studenții din Iasi și Cluj spre Basel sâmbătă 23 Mai și un charter a Ministerului Afacerilor Externe român pe TAROM pentru a aduce cetățenii români înapoi în România în 7 de zboruri organizate cu Europa de Vest, inclusiv unul care pleacă sâmbătă 23 (conform Presa Ministerului Afacerilor Externe din 21 mai 2020) și care să ducă studenții la Paris.

Asociațiile au precizat că nu vor permite ca niciun student să rămână fără posibilitate de întoarcere, mai ales că unii au plecat săptămâna aceasta, unii au avut probleme din cauza animalelor de companie (al căror număr la bord este limitat), iar studenții care au rămas au făcut-o voluntat.


Astfel, în cadrul întâlnirii s-a pus problema tranferului de pe aeroportul din Basel și transferul studenților spre Franța.

Ambasada Franței, care se află în mod regulat în comunicare cu Ambasada Elveției în România în acest caz, a furnizat studenților link-ul site-ului aeroportului Basel-Mulhouse (secțiunea www.euroairport.com-questions) care prezintă configurația ieșirilor către Franța și Elveția și diferitele mijloace de transport disponibile din fiecare sector.


În urma unei solicitări din partea asociațiilor, Ambasadorul a propus ca contactul să fie păstrat pentru a fi la curent cu situația studenților care rămân voluntar în România până la sfârșitul lunii iunie.

Majoritatea studenților francezi se vor întoarce în România în septembrie pentru a-și continua studiile.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter