Educație

Ce se întâmplă cu elevii care au părinți peste de 65 de ani. Anunțul ministrului Educației

Școala se va relua în curând pentru elevii din clasele terminale, dar există o amplă discuție legată de copiii care au părinți de peste 65 de ani ce intră în grupa de risc pentru infectarea cu coronavirus.

Ce se întâmplă cu elevii care au părinți peste 65 de ani. Anunțul ministrului Educației Ce se întâmplă cu elevii care au părinți peste 65 de ani. Anunțul ministrului Educației

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că a discutat cu secretarul de stat Raed Arafat pentru a lua măsuri speciale, astfel încât și profesorii de peste 65 de ani și elevii care au părinți de peste 65 de ani să poată veni la școală pentru pregătirea examenelor de Evaluarea Națională și Bacalaureat, scrie educațieprivată.ro.

Pot merge la școală elevii care au părinți de peste 65 de ani?

În privința elevilor care au părinți în vârstă de peste 65 de ani, care, în propunerea INSP, ar trebui să nu aibă acces la cursurile de pregătire pentru examene, Anisie a declarat:


„Nu este adevărat că au interzis la școală. INSP a făcut o propunere, care poate fi îmbunătățită. Noi vom propune ca și aceștia să poată veni la școală, dacă părinții lor decid că nu prezintă un risc. Va fi decizia părinților, ei vor evalua situația de sănătate din familie. Dacă, totuși, aceștia se află într-o situație de risc, elevii vor continua învățarea, fie online, fie prin teleșcoală, fie cu ajutorul testelor de antrenament,” a încheiat Anisie.

Reacția ministrului vine în contextul în care Institutul Național de Sănătate Publică a propus în normele metodologice de aplicare a restricțiilor de după încheierea stării de urgență ca elevii și profesorii cu afecțiuni cronice sau care locuiesc cu bolnavi cronici ori cu persoane peste 65 de ani să aibă accesul interzis la școală în perioada în care se vor desfășura pregătirile pentru examenele naționale de Bacalaureat și Evaluarea Națională.


Sursă foto

abonare newsletter