monitorulcj.ro Menu
Educație

Cum afectează închiderea școlilor înscrierile în clasa pregătitoare

Ministerul Educației prelungește perioada de înscriere cu o săptămână, au declarat oficialii din educație. Monica Anisie, ministrul Educației, a spus că în săptămâna în care elevii stau acasă (11-22 martie) se suspendă și evaluarea psihosomatică a elevilor care nu împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020.

Astfel prima etapă de înscriere va avea loc până pe 30 martie, și nu pe 23 martie, așa cum prevede calendarul inițial de înscriere. Măsura este luată în condițiile în care școlile sunt închise în perioada 11 martie-22 martie, ca urmare a deciziei luate luni seara de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Tot calendarul înscrierii la clasa pregătitoare va fi decalat cu o săptămână.

Calendarul inițial prevedea că prima etapă de înscriere să aibă loc între 4 și 23 martie, iar apoi să se facă procesarea de către Comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.


Până luni, 9 martie în județul Cluj se înscriseseră peste 2.600 de copii.

„Vor continua să se facă înscrierile online și s-a stabilit că se va prelungi perioada de înscriere cu o perioadă echivalentă cu perioada în care a fost amânată. Deocamdată, cu o săptămână”, a declarat Valentin Cuibus, șeful Inspectoratului Școlar Județean Cluj.