Educație

Coronavirusul NU închide școlile! Ministrul Educației îi roagă pe părinți să își păstreze calmul

Ministerul Educației, Monica Anisie, a declarat că școlile nu se vor închide din cauza epidemiei cu coronavirus și îi roagă pe părinți să își păstreze calmul.

Coronavirusul NU închide școlile! Ministrul Educației îi roagă pe părinți să își păstreze calmul Coronavirusul NU închide școlile! Ministrul Educației îi roagă pe părinți să își păstreze calmul

Ministerul Educației, Monica Anisie, apelează la calmul părinților în privința epidemiei de coronavirus și anunță că școlile nu vor fi închise.

Monicia Anisie a declarat că din moment ce nu există decât 4 cazuri de elevi diagnosticați cu coronavirus, dintre care 2 deja s-au vindecat, nu există motiv pentru închiderea școlilor.


„La momentul acesta fac un apel la calm pentru părinți și cadrele diactice, pentru că nu există motivul închiderii școlilor”. Părinții sunt îndreptățiți să pună întrebări. Însă trebuie să nu intrăm în panică, pentru că la momentul acesta nu există decât 4 cazuri confirmate, 4 cazuri de elevi care au fost diagnosticați cu Coronavirus. 2 dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimiși de la spital acasă, a declarat în această dimineață ministrul Educației, Monica Anisie.

Însă, în cazul în care într-o școală va fi diagnosticat un elev cu coronavirus, cursurile din acea școală vor fi suspendate.


Dacă înr-o școală apare un caz de infecție cu coronavirus. cursurile vor fi oprite în toată instituția, spune ministrul de Interne.

„Vizavi de suspendarea cursurilor în școli, acest lucru va fi analizat în ședința de mâine (luni, n.r.). Ca să fiu mai exact, e decisă o măsură împreună cu doamna ministru și colegii din Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Dacă un singur caz apare într-o școală, cursurile sunt suspendate în toată școala. M-ați întrebat de școli la plural și am spus că acest lucru va fi decis mâine. Dar să știe populația că dacă apare un singur caz într-o școală - și anunțul e și pentru directori, prefecți, comitete județene - se suspendă cursurile în întreaga școală”, a spus Marcel Vela, ministrul interimar de Interne.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter