monitorulcj.ro Menu
Educație

SE ÎNCHID ȘCOLILE din cauza COVID-19? Decizia se ia astăzi!

Suspendarea cursurilor în școlile în care apar cazuri de coronavirus (COVID-19) este o opțiune luată în calcul de autorități.

Dacă înr-o școală apare un caz de infecție cu coronavirus. cursurile vor fi suspendate în toată instituția

Dacă înr-o școală apare un caz de infecție cu coronavirus. cursurile vor fi oprite în toată instituția, spune ministrul de Interne.

O nouă reuniune a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență va avea loc luni, la ora 16.00. Va fi discutată și posibilitatea închiderii școlilor, în contextul epidemiei de coronavirus, a anunțat ministrul interimar de Interne, Marcel Vela. El a precizat că, dacă apare un caz într-o școală, cursurile vor fi suspendate în toată școala.


„Vizavi de suspendarea cursurilor în școli, acest lucru va fi analizat în ședința de mâine (luni, n.r.). Ca să fiu mai exact, e decisă o măsură împreună cu doamna ministru și colegii din Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Dacă un singur caz apare într-o școală, cursurile sunt suspendate în toată școala. M-ați întrebat de școli la plural și am spus că acest lucru va fi decis mâine. Dar să știe populația că dacă apare un singur caz într-o școală - și anunțul e și pentru directori, prefecți, comitete județene - se suspendă cursurile în întreaga școală”, a spus Vela.