Educație

Elevii Colegiului „George Coșbuc” vor face iar orele în școala lor

Lucrările la reabilitare a trei corpuri de clădire care aparțin Colegiului „George Coșbuc” au fost finalizate.

Cei 1.700 trebuiau să reînceapă cursurile în clădirile modernizate la finalul anului trecut, însă se vor întoarce abia la sfârșitul lunii martie.

Lucrările la trei corpuri ale clădirii colegiului clujean, care au început în 2017, au fost finalizate. Elevii claselor primare de la Colegiului Național „George Coșbuc” vor începe cursurile în corpurile de clădire reabilitate la sfâșirul lunii viitoate.


„Lucrările au fost finalizate și se intră în procesul de recepție. De la sfârșitul lunii martie, elevii se vor putea muta în clădirile noi amenajate și reabilitate”, a declarat a declarat Ovidiu Cîmpean, directorul de dezvoltare al Primăriei.

Lucrările la „Coșbuc” au început încă din 2017, cu consolidarea unor corpuri de clădire, după care, începând cu anul trecut s-a trecut la modernizarea imobilelor, suportate din bani elvețieni.


Elevii învață  în acest moment la Colegiul Tehnic de Construcţii Anghel Saligny și la Seminarul Teologic Ortodox și clasele vor funcționa acolo până la finalizarea corpurilor A1, A2 și B.

Lucrările de consolidare și modernizare la trei corpuri de clădire ale Colegiului „George Coșbuc” au presupus refacerea sistemelor de termoizolație și încălziere.


Proiectul a beneficiat de o finanțare elvețiană în valoare de peste 6 milioane de lei, sumă care a acoperit lucrări și la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”. La aceasta, Primăria clujeană a adăugat o alocare de aproape 3 milioane de lei, care a inclus co-finanțarea și cheltuielile neeligibile.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter