Educație

Miracol de Crăciun în Florești. Un antreprenor a donat un teren pentru ridicarea unei școli

Primarul Floreștiului, Horia Șulea, a anunțat în urmă cu câteva zile că o nouă școală gimnazială va fi construită.

Din spusele edilului, terenul pe care va fi ridicată școala a fost donată de un antreprenor cu suflet mare.

„Ne apucăm de a realiza o nouă școală gimnazială, cu 36 săli de clasă (20 pentru 0-4 și 16 pentru 5-8), laboratoare, sală festivă, atrium, bibliotecă, sală de sport, grupuri sanitare, cabinet psihologic, cabinet medical, cancelarie.", a spus Șulea.


Terenul donat de antreprenor are peste 6.200 de metri pătrați în zona Porii-Eroilor. Școala va avea o suprafață construită propusa de 4.500 mp, S-D+P+2E+Etaj retras, suprafețe verzi de minim 35%, adică 2.177 mp pe sol și terase verzi.

În toamna acestui an a fost dată în folosință prima școală ridicată vreodată de la zero în Florești după Revoluție. Clădirea de pe strada Cetatea Fetei are o capacitate de 900 de elevi. Clădirea, care are, pe lângă săli de clasă, laboratoare, sală festivă și terenuri de sport.


„S-Însă, floreștenii au avut de așteptat câțiva ani până elevii au putut să se înscrie la școala din localitate. Primarul a promis prin 2016 că elevii din localitate și împrejurimi vor avea propriul lor liceu. Clădirea trebuia să fie funcțională în octombrie 2017, însă a mai fost nevoie de doi ani până când porțile școlii s-au deschis. În ceea ce privește noua școală gimnazială, edilul nu a specificat când vor începe lucrările.

abonare newsletter