Educație

Posibile modificări la examenul de BAC din 2020! Valentin Cuibus: „Merge în întâmpinarea preferințelor elevilor”

Monica Anisie, ministrul Educaţiei ar putea propune modificarea Bacalaureatului pentru anul şcolar următor. Aceasta a vorbit despre eventuale modificări ale probelor de competenţe, precum şi despre a treia probă, cea scrisă la alegere a profilului. Șeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus susține această modificare.

Valentin Cuibus declară că scopul acestei propuneri este de a merge în întâmpinarea dorintelor elevului și a posibilităților lui.

„Este o optiune. A mai fost soluția aceasta în momentul în care cei de pe industrial puteau să își aleagă materia. Din punct de vedere organizatoric se poate face. Merge în întâmpinarea preferintelor elevilor, ceea ce nu cred că este un lucru rău”, spune Cuibus. 


Anisie a declarat că a mai făcut o consultare în 2016, iar atunci existau voci care spuneau că o soluție ar fi introducerea notelor pentru probele de competențe. În privința ultimei probe scrise de bacalaureat, cea la alegere în funcție de profilul urmat de elev, ministrul Educației ia în calcul să le dea posibilitatea elevilor să-și aleagă una dintre materiile la care ei s-au specializat.

”Cred că voi deschide și acest front, pentru că mai este o problemă legată de bacalaureat, pe care mi-au semnalat-o și în emailurile pe care le-am primit de la elevi. Este vorba de acea a treia probă scrisă, la alegere, în funcție de profil pentru liceele tehnologice, pentru liceele vocaționale. Ar trebui să le dăm posibilitatea să-și aleagă una dintre materiile la care ei s-au specializat. Îmi doresc să deschid și acest front pentru anul școlar următor. Nu pentru anul acesta. Anul acesta nu se poate face nicio modificare și nici nu sunt adepta modificărilor din timpul anului școlar pentru că mi-am dorit întotdeauna să conturăm niște decizii pentru viitor, nu în timpul anului școlar să facem lucrul acesta”, a mai spus Monica Anisie pentru HotNews.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter