Educație

Cuibus, la începutul noului an școlar: „Îi încurajăm pe elevi să se concentreze în primul rând asupra învățăturii”

Valentin Cuibus, șeful Inspectoratului Școlar Județean a adresat un mesaj elevilor, profesorilor, dar și părinților cu ocazia începerii noului an școlar.

„Începutul unui nou an școlar reprezintă, fără îndoială, cel mai popular eveniment din calendarul lunii septembrie.
Zâmbetele de bun venit ale dascălilor, emoția din privirile părinților care își însoțesc copiii, în prima lor zi de școală, rămân pentru totdeauna unele dintre cele mai frumoase amintiri pe care orice om le adună de-a lungul vieții.

Concentrat pe obținerea performanței școlare, coroborată cu interesul sincer de a-i oferi fiecărui elev posibilitatea de a se simți bine și valorizat la propria școală, ISJ Cluj, susținut în mod firesc de autoritățile publice locale și naționale, este pregătit în acest moment pentru începerea și desfășurarea în bune condiții a noului an școlar 2019-2020.

Pentru că toamna rămâne anotimpul roadelor, se poate afirma că județul Cluj a continuat să se evidențieze și în anul școlar precedent, prin rezultatele pe care elevii și profesorii le-au obținut atât la examenele naționale, Examenul de bacalaureat și Evaluarea Națională, cât și la olimpiadele și concursurile școlare, menținând astfel învățământul preuniversitar clujean în topul primelor județe ale țării.  De altfel, atât presa locală, cât și cea națională a evidențiat, în mod repetat, această realitate! Evident că faptul acesta nu ar fi putut depăși nivelul de proiect, de aspirație al ISJ-ului, dacă nu ar fi existat efortul conjugat al profesorilor, al elevilor, al familiilor și al conducerilor unităților școlare de pe raza întregului județ, motiv pentru care îi felicităm, le mulțumim și îi încurajăm să continue în aceeași manieră și în anul școlar al cărui început a fost anunțat deja, de primul sunet al clopoțelului.

Preocupați de o dezvoltarea armonioasă și complexă a elevilor noștri, de o integrare ușoară a lor în societate, atenția noastră se îndreaptă și spre proiectele care vizează activitățile extrașcolare și extracurriculare pe care le inițiem. În acest scop, încurajăm atât conducerile unităților de învățământ, cât și pe profesori, în mod deosebit pe diriginți, să participe la activități organizate în parteneriat cu alte instituții ale statului care răspund de siguranța cetățeanului, să insiste asupra valorii formative a lecțiilor pe care le desfășoară, pentru a contribui astfel, la formarea și la dezvoltarea unei personalități echilibrate și responsabile în cazul tuturor elevilor.

Îi încurajăm, de asemenea, pe elevi să se concentreze în primul rând asupra învățăturii, să aprecieze realitatea în mod obiectiv și matur, învățând să cântărească în mod corect atât oportunitățile, cât și limitele sau amenințările situațiilor în care s-ar putea afla la un moment dat.
Nu în ultimul rând, reiterăm îndemnul adresat conducerilor tuturor școlilor de a veghea în permanență cu multă responsabilitate, la siguranța elevilor și a profesorilor în unitățile de învățământ, de a menține confortul material și emoțional, atât în rândul elevilor, cât și al cadrelor didactice pentru a asigura și în acest an școlar un învățământ de calitate orientat atât înspre performanță, cât și înspre satisfacția educabililor.
În speranța că și acest nou an școlar, 2019-2020, va fi unul bogat în numeroase și diverse realizări, vă dorim tuturor să aveți parte de rezultate frumoase, de bucurie și de liniște în așa fel, încât școala și învățătura să reprezinte o sursă permanentă de împlinire profesională și personală”, se arată în mesajul transmis de Valentin Cuibus.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter