Educație

Primăria Cluj-Napoca premiază tinerii cercetători în cadrul Galei „Rada Mihalcea”

Cea de-a 5-a ediție a Galei Premiilor „Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetători în Știință și Inginerie” va avea loc vineri, 16 august 2019, de la ora 18:00, la Centrul de Cultură Urbană Casino.

Primăria clujeană premiază tinerii cercetători în cadrul Galei „Rada Mihalcea” Primăria clujeană premiază tinerii cercetători în cadrul Galei „Rada Mihalcea”

Premiile „Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetători în Știință și Inginerie” sunt oferite de Primăria municipiului Cluj-Napoca ca o recunoaștere a tinerilor cercetători din domeniul științei și ingineriei care, prin munca lor, au demonstrat excelența și au adus contribuții extraordinare societății prin activitatea desfășurată.

Câștigătorii acestei ediții a concursului vor primi premii în bani astfel: pentru locul I 3.000 $, locul II 2.000 $ și pentru locul III 1.000 $, dar și diplome de merit, care le vor fi înmânate în cadrul unei festivități organizate de către Primăria municipiului Cluj-Napoca, împreună cu prof. Rada Mihalcea.


În cadrul acestei festivităţi de premiere va fi prezent și domnul prof. univ. dr. Radu Munteanu, fost rector al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, personalitate importantă din domeniul cercetării. 60 de persoane s-au înscris anul acesta în competiția pentru câștigarea acestor premii, dublu față de numărul candidaților înscriși anul trecut.

Condițiile esențiale pentru calificare au fost ca cei înscriși să lucreze în cercetare într-un domeniu de știință sau inginerie, la universități, institute de cercetare sau companii din întreaga țara și să nu depășească vârsta de 35 de ani (împliniți până la data de 31 decembrie 2019, inclusiv). Acest concurs a fost lansat de Primăria Cluj-Napoca în 2015, în parteneriat cu prof. Rada Mihalcea, Cetăţean de onoare al municipiului Cluj-Napoca.

abonare newsletter