Educație

Noul an școlar aduce noi autobuze pentru elevi: „Pregătim o extensie din 1 septembrie!”

Cu doar câteva zile rămase până la sfârșitul procesului de Bugetare participativă, părinții elevilor din Cluj-Napoca primesc o veste bună.

Noul an școlar aduce noi autobuze pentru elevi: „Pregătim o extensie din 1 septembrie!” Noul an școlar aduce noi autobuze pentru elevi: „Pregătim o extensie din 1 septembrie!”

Votat în 2017 drept proiect câștigător în cadrul procesului care, anul acesta, va lua sfârșit duminică, 11 august, la ora 23:59, programul autobuzelor școlare pentru elevii din municipiul Cluj-Napoca va fi extins. Municipalitatea promite că, începând cu luna septembrie, va fi pregătit terenul pentru lărgirea ariei de acoperire a autobuzelor școlare.

„Programul cu autobuzele școlare, un proiect extrem de important, care a schimbat în bine destinul multor școlari, a ajutat la descongestionarea traficului, va fi extins în continuare. Prima dată a fost cu două licee, apoi cu cinci, acum pregătim o extensie și pe mai departe, vom veni la începutul lunii septembrie cu precizările pe care le-am făcut”, a promis primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, în cadrul unei emisiuni radio.


La începutul lunii iunie, Primăria și Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca au extins deja acest proiect prin achiziționarea a 10 autobuze noi, iar rutele au fost suplimentate cu 7 trasee care permit să fie acoperite alte două zone din oraș, cartierele Bună Ziua și Grigorescu. Momentan, 12 trasee dedicate transportului la școală și acasă pentru elevii din ciclul primar sunt operaționale la nivelul orașului.

„Mă refer la o solicitare pe care ne-au făcut-o mulți pe Calea Dorobanților, unde există extensii ale Liceului Teoretic «Gheorghe Șincai», acolo sunt elevii din clasele 0-IV, nu ajung autobuzele școlare momentan. Am discutat cu domnul Neag (n.red. directorul CTP, Liviu Neag), cu colegii din Primărie, să găsim soluții să extindem transportul, să ajungă și la aceste zone de extensii. Vom veni cu o precizare publică până la 1 septembrie, dar am dat mandat, se lucrează, soluții există, să nu avem atât de multe mașini în Centrul Clujului, dimineața, la ore critice”, a dat asigurări edilul.


Emil Boc îi încurajează pe clujeni să se implice activ în procesul Bugetării participative, oferind exemplul reabilitării Cinematografului Dacia din Mănăștur, modernizat în urma votului garantat de cetățeni. Toți cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Cluj-Napoca și au împlinit vârsta de 18 ani au posibilitatea să își asume rolul de participant activ în definirea și abordarea problemelor orașului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter