Educație

În 17 județe copiii sunt lăsați corigenți masiv, ca să nu intre în Evaluarea Națională. Clujul e în top

În 17 județe din toată țara, ratele de corigenți sau elevi lăsați cu situația neîncheiată cresc masiv în clasa a VIII-a, potrivit unei statistici publicate de Ministerul Educației.

Cele mai mari rate de corigenți sunt în județele Brăila, Călărași și Tulcea. Ministrul Ecaterina Andronescu susține că urmează o analiză și o anchetă a ministerului pe acest subiect, prin care va încerca să “descifreze” mecanismul interior al acestui fenomen. În toată ţara au fost 14.727 de elevi corigenţi sau fără situaţie încheiată, potrivit ministerului, informează Edupedu.

Din datele publicate de minister se vede clar cum în clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a elevii sunt trecuți clasa, ratele de corigență fiind unele mici, de câteva procente pe an şcolar, după care în clasa a VIII-a procentele sunt deja cu două cifre, între 10 şi 19%.

Județele vizate de anchetă sunt:
Brăila 19,96%
Călărași 16,25%
Tulcea 16,01%
Iaşi 15,81%
Ilfov 15,49%
Prahova 14,47%
Ialomița 13,84%
Vaslui 13,58%
Cluj 12,4%
Sibiu 13,20%
Caraş-Severin 11,96%
Olt 11,6%
Bistrița-Năsăud  11,35%
Covasna 11,25%
Maramureş 10,96%
Satu Mare 10,69%
Galați 10,61%


“Noi intenționăm să mergem să facem o evaluare, să descifrăm mecanismul intern prin care am ajuns la Brăila la aproape 20% din elevii clasei a VIII-a să fie corigenți sau repetenți“, a spus Ecaterina Andronescu. Aceasta a anunțat că o evaluare este în curs. “Elevii nepromovați şi cu situația neîncheiată. Asupra acestei categorii de elevi vom face o analiza, pentru că reprezintă un numar important din această promoție şi despre ei nu ştim dacă vor fi în etapa următoare sau nu“, a mai declarat Andronescu.

Ministrul a remarcat şi “cifrele relativ mari la clasa a V-a” în privința celor rămaşi corigenți sau cu situația neîncheiată, “ceea ce înseamnă că la trecerea la ciclul gimnazial elevii au o problemă. Va trebui să vedem cum putem să remediem această problemă“.


“Procentul corigenților în clasa a V-a variază mult, scade la clasele a VI-a și a VII-a și din nou ajungem până la apropape 20% în clasa a VIII-a. Această situație a corigenților la clasa a VIII-a va face obiectul unei analize foarte serioase la nivelul Ministerului Educației. Pe aceste județe ne vom concentra analiza, pentru a evita să repetăm situația“, a declarat Ecaterina Andronescu.

Etichete: elevi
Ultimele Stiri
abonare newsletter