Educație

Boc vrea creșe în comunele limitrofe: „Trebuie să eliminăm traficul nenecesar!”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc susține că, pentru a-i priva pe părinți de drumurile lungi făcute până la și de la creșe și grădinițe, ar trebui construite mai multe instituții în localitățile din jurul orașului.

Boc cere mai multe creșe în comunele limitrofe: „Trebuie să eliminăm traficul nenecesar!” Boc cere mai multe creșe în comunele limitrofe: „Trebuie să eliminăm traficul nenecesar!”

„Noi am construit în fiecare an, am început sau am terminat (n.red. creșe) în fiecare an. Numai că trebuie să continuăm acest demers și în Florești, și în Baciu, și în Apahida, să eliminăm traficul nenecesar, ca părintele să nu fie nevoit să-și aducă copilul cu mașina dintr-o parte în alta a orașului”, a precizat edilul, în cadrul unei emisiuni radio.

Boc susține că a purtat deja discuții cu reprezentanții primăriilor din comunele limitrofe, dar și cu cei de la Inspectoratul Școlar Județean, existând deschidere pentru a ridica noi creșe și grădinițe pentru micuții din Florești, Apahida sau Baciu.


„A găsi acolo (n.red. în comunele din vecinătatea orașului) o soluție ar fi benefică. Am discutat deja cu Inspectoratul Școlar și cu primarii din zonă, am găsit deschidere pentru a da drumul investițiilor. Când te gândești că s-au pierdut 4 milioane de oameni care au plecat din țară... La noi, la Cluj, se fac, dar o construcție nu se poate face foarte-foarte repede”, a recunoscut primarul.

Boc nu a ezitat să înțepe încă o dată Guvernul României pentru milioanele de euro de care a fost „deposedat” municipiul Cluj-Napoca, promițând că, pe măsura resurselor puse la dispoziția administrației locale, va încerca să continue demersurile.


„Am construit pe Moților și creșă, și grădiniță, în Grigorescu, pe Grigore Alexandrescu, în Mănăștur, mai sunt alte două creșe în construcție, le extindem și supraetajăm pe cele pe care le avem. Noi investim din resursele pe care le avem, dar nici noi nu avem resurse nelimitate. Am pierdut 20 de milioane de euro, gândiți-vă!”, s-a plâns edilul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter