Educație

Avertismentul lui Boc pentru directorii de școli: „Curțile să rămână deschise pentru copii!”

Școlile din municipiul Cluj-Napoca trebuie să aibă porțile larg deschise pentru copiii care vor să se joace în curte pe timpul verii.

Avertismentul lui Boc pentru directorii de școli: „Curțile trebuie să rămână deschise pentru copii!” Avertismentul lui Boc pentru directorii de școli: „Curțile trebuie să rămână deschise pentru copii!”

Problema curților școlilor închise pe timpul verii a fost ani la rând dezbătută în oraș. În urmă cu doi ani, Primăria municipiului Cluj-Napoca şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ) Cluj au cerut tuturor unităţilor de învăţământ să deschidă terenurile de sport din curţile şcolilor pentru elevi pe perioada vacanţei de vară, zilnic, între orele 10:00-20:00.

Edilul promitea sancțiuni aspre pentru directorii care nu respectă regulile, iar la începutul acestei vacanțe de vară, Boc a venit cu aceeași promisiune. Clujenii susțin însă că încă se găsesc portari care nu-i lasă pe copii să intre în curțile școlilor.


„Sunt convins că domnul Bonțidean (n.red. Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale Cluj-Napoca) cu echipa sa vor face verificări la fața locului și vom aplica ceea ce am spus: până la demiterea directorului, combinată cu o constrângere financiară aferentă pe care Primăria va avea grijă să o aplice”, a punctat Emil Boc, la un post de radio local.

„A fost modernizată din banii clujenilor, nu din buzunarul directorului!”

În urmă cu două săptămâni, edilul a amintit de parteneriatul cu inspectorul general al IȘJ, Valentin Cuibus, de a sancționa unitățile școlare care nu respectă Hotărârea de Consiliu Local care datează încă din 2009. Boc a respins, miercuri, argumentul invocat potrivit căreia școlile ar urma să răspundă pentru o eventuală întâmplare nefericită petrecută în curtea instituției.


„Noi atât putem face, să cerem în Consiliul de Administrație prin reprezentanții primarului și ai Consiliului Local – pentru că avem susținerea totală, există o Hotărâre în acest sens – să fie deschise curțile școlilor, ca elevii să se poată juca. Am asigurat – ni s-au cerut camere de luat vedere – ce au avut ei nevoie. Acel argument «știți, dacă se întâmplă ceva în curtea școlii, noi răspundem», nu! Răspunde cel care face”, a punctat edilul.

„Acel spațiu este al comunității noastre, nu este privat, este modernizat din bani publici. Curtea școlii nu a fost modernizată din banii directorului, ci din banii clujenilor. Aceste spații publice trebuie utilizate de către elevi, să facă mișcare, mai ales că avem cea mai mare rată a obezității din Uniunea Europeană la adolescenți!”, a precizat Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter