Educație

Ce au primit absolvenții de a VIII-a la Evaluarea Națională la Limba și Literatura Română

Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut marţi proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale, potrivit calendarului aprobat de MEN.

Subiectele de la examenul de Limbă și literatură română susținut în această dimineață la Evaluarea Națională 2019 le cer absolvenților de clasa a VIII-a să realizeze o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură. Aceasta este cerința de la subiectul II, punctul B. La subiectul I, punctul B, elevii au avut de argumentat apartenența unui text la genul dramatic.
Examenul de Limba și literatura română susținut de absolvenții clasei a VIII-a a început la ora 9:00. Elevii au avut la dispoziție 2 ore pentru a rezolva subiectele de examen.

La Subiectul I, punctul B, elevii au de redactat o compunere în care să argumenteze apartenența unui text la genul dramatic.
La Subiectul al II-lea, punctul B, candidații au de realizat o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură.


Subiectele integrale pot să fie văzute în Galeria Foto.

Calendar Evaluarea Națională 2019
18 iunie 2019       Limba şi literatura română – examen scris
20 iunie 2019       Matematică – examen scris
21 iunie 2019       Limba şi literatura maternă – examen scris

25 iunie 2019      Afişarea primelor rezultate (până la ora 12:00), urmată de înregistrarea contestațiilor (între orele14:00 – 20:00)
29 iunie                Afișarea rezultatelor finale


Notele obținute de elevi la Evaluarea Națională contează la admiterea la liceu 2019. Concret, media de la Evaluarea Națională reprezintă 80% din media de admitere la liceu (celelalte 20% sunt reprezentate de media claselor V-VIII).

Ultimele Stiri
abonare newsletter