Educație

Elevii școlii clujene „Ion Agârbiceanu”, voluntari premiați pentru protecția mediului

Elevii școlii „Ion Agârbiceanu” au participat la competiția națională „Marea Voluntariadă Națională de Mediu a Școlarilor”, unde au fost implicați în acțiuni legate de protejarea mediului precum ecologizări, plantări, sesiuni despre importanța reciclării, a colectării selective și a celor 3R: Reutilizare-Reducere-Reciclare, colecte de PET-uri folosite, hârtie, doze și sticlă.

42.000 elevi, din 105 unități de învățământ, din 22 județe, au participat la 6.858 acțiuni legate de protejarea mediului.

În cadrul competiției, Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din județul Cluj a fost pe locul V, câștigând 250 euro. Cu ocazia competiției au fost colectate și trimise către reciclare 103 tone de hârtie, 10.329 kg de sticlă și 5.015 saci cu PET-uri folosite. De asemenea au fost organizate 637 plantări, 589 ecologizări și 3.164 sesiuni de educație pentru mediu.


“Implicarea a fost maximă atât din partea elevilor, cât și din partea părinților, a profesorilor și comunității. Este incredibil să vezi un copil de nici șapte ani venind la școală cu pet-uri sau hârtie cu scopul de a salva planeta. Prin implicarea în activitățile organizate, elevii au devenit conștienți că educația ecologică este o componentă a educației pentru viață. Viața nu poate fi separată de mediul înconjurător în care trăim.” a menționat prof. Aurelia Burzo, Școala Gimnazială “Ion Agârbiceanu” Cluj-Napoca


Competiția „Marea Voluntariadă Națională de Mediu a Școlarilor” a avut loc în perioada aprilie-mai 2019.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter