monitorulcj.ro Menu

Educație

Premiile „Rada Mihalcea” ajung la a 5-a ediție: „Comunitatea noastră oferă recunoaștere celor care au demonstrat excelență!”

Primăria municipiului Cluj-Napoca, alături de prof. univ. dr. Rada Mihalcea, Cetățean de Onoare al Municipiului, organizează în această perioadă cea de-a 5-a ediție a concursului dedicat tinerilor cercetători care au reușit performanțe remarcabile în variate domenii științifice.

Premiile „Rada Mihalcea” Cluj

Premiile „Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetători în Știință și Inginerie” recunosc tinerii cercetători din domeniul științei și ingineriei care, prin munca lor, au demonstrat excelență și au adus contribuții extraordinare în domeniul lor de specialitate și societății. Câștigătorii ediției 2019 a concursului vor primi premii în bani (Locul I 3.000 $, Locul II 2.000 $ și Locul III 1.000 $), mențiuni speciale, precum și diplome de merit. Acestea vor fi înmânate în cadrul unei festivități organizate de Primăria municipiului Cluj-Napoca, împreună cu Rada Mihalcea.

„Rada Flavia Mihalcea este absolventă a Universității Tehnice din Cluj-Napoca și, prin munca sa, a pus numele Clujului și al României pe harta științifică a lumii! Menționăm că prof. Mihalcea a fost distinsă de Barack Obama, fost Președinte al Statelor Unite ale Americii, cu titlul «Presidential Early Career Award for Scientists and Engineers». Prin Premiile «Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetători în Știință și Inginerie», comunitatea noastră oferă recunoaștere celor care au demonstrat excelență și au adus contribuții extraordinare în aria de specialitate în care activează”, anunță municipalitatea clujeană.

Termenul limită pentru înscriere este data de vineri, 31 mai 2019, iar condițiile de participare în competiție, calendarul de desfășurare și alte detalii sunt publicate pe website-ul Primăriei Cluj-Napoca.

„Cercetarea și inovarea sunt elemente cheie în strategia de dezvoltare a Clujului, un instrument important în procesul de adaptare la evoluția tehnologică, digitalizare și de anticipare a slujbelor viitorului. Această competiție reflectă unul dintre cele mai importante avantaje competitive pe care orașul nostru le deține: resursa umană capabilă, talentată. Tinerii reprezintă motorul inovației și am încredere în capacitatea lor de a duce mai departe parcursul european de dezvoltare pe care ne-am încadrat”, declară primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.