monitorulcj.ro Menu
Educație

Peste 40 de elevi clujeni s-au întrecut în cunoștințe de limba engleză

În data de 14 mai 2019 la Școala Gimnazială “Ion Creangă” din Cluj-Napoca a avut loc etapa județeană a Concursului Interjudețean “THE BRITISH FACTOR”.

În cadrul proiectului la care au participat zeci de elevi de gimnaziu din diferite școli clujene, copiii au trebuit să își arate talentele pentru limba engleză, prin probe care au dorit să îi ajute să își dezvolte abilitățile de lucru în echipă, dar și competitivitatea.

„Proiectul are numeroase valențe educative deoarece propune  activități interactive care  creează cadrul pentru dezvoltarea capacității elevilor pasionați de l. engleză și capabili de performanță de a comunica în limbă străină și dă posibilitatea elevilor de a realiza prezentări orale de calitate, de a-și dezvolta abilitățile de lucru în echipă și competitivitatea, în contextul lipsei acestui gen de activități la limba engleză, la ciclul gimnazial. Proiectul are câteva componente pe care le considerăm  esențiale din punctul de vedere al dezvoltării personale, profesionale și instituționale: mobilitate și schimb de bune practici, metodologie modernă de predare a limbii engleze prin implicarea tehnologiei informaționale (Web 2.0) și transdisciplinaritate, formarea de competențe cheie, promovarea elevilor capabili de perfomanță, creșterea  prestigiului unităților de învățământ, interculturalitate, dimensiune europeană”, au transmis reprezentanții școlii Ion Creangă.


La această ediție au participat 45 de elevi și 10 profesori de limba engleză de la diferite școli: Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Liceul Sportiv, Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu”, Şcoala Gimnazială „Octavian Goga”, Şcoala Gimnazială „Iuliu Haţieganu”, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din Cluj-Napoca.

Activitatea a fost coordonată de către directorul școlii în calitate de coordonator împreună cu Dana Munteanu, profesoară  de limba engleză, care este de asemenea coordonator al proiectului.


S-au acordat 3 premii: Premiul I-Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Cluj-Napoca, elevii îndrumaţi de Dana Muntean, Premiul al II lea-Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Cluj-Napoca, elevii îndrumaţi de doamna profesoară Iulia Axente, Premiul al III lea-Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Cluj-Napoca, elevii îndrumaţi de doamna profesoară Camelia Sîncrăian Pop. Conform Regulamentului concursului, s-au acordat premii speciale pentru „the most popular group”, „the best use of English”, „the most creative project”, „the funniest project” și „the best costumes”.