Educație

Trafic SUFOCAT în jurul prânzului. Autobuzele școlare sunt de prisos?

În fiecare dimineață, șoferii clujeni se confruntă cu ambuteiaje masive în mai toate zonele orașului. Mai nou, „programul” blocajelor de trafic s-a extins până la orele prânzului, adică perioada în care elevii mici ies de la școală.

Se pare că o bună parte dintre părinții clujeni nu au încredere în programul lansat de Primăria municipiului Cluj-Napoca la începutul acestui an școlar. Aceștia preferă să își ridice odraslele de la școală cu mașinile personale, asta deși municipalitatea dezvoltă în continuare programul autobuzelor școlare.

Odată cu începerea anului școlar a fost implementat proiectul pilot privind autobuzele școlare cu circuit închis. Pentru început, autobuzele au fost destinate elevilor claselor 0-4 de la liceele „Avram Iancu” şi „Nicolae Bălcescu”. Anul acesta, transportul şcolar ar urma să fie extins la alte cinci instituţii de învăţământ, în urma achiziţiei a încă 10 autobuze. Celelalte școli care vor intra în acest program sunt Colegiul Național George Coșbuc, Liceul Teoretic Gheorghe Șincai, Colegiul Național Emil Racoviță, Liceul Teoretic Bathory Istvan şi Seminarul Teologic Ortodox.


S-a făcut cercetarea în funcţie de unde vin elevii şi cred că va fi în continuare un proiect apreciat de clujeni. E un efort suplimentar şi financiar, nimic nu e pe gratis, dar e un efort financiar care merită. Cel mai important lucru e siguranţa copiilor, diminuarea traficului şi acum, cu cele două licee, avem cu 200 de maşini mai puţin în trafic în fiecare dimineaţă, prin acest proiect vom avea sute de maşini care vor fi în afara traficului în orele cele mai aglomerate din oraş”, declara primarul Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter