Educație

Seară dedicată poetei Magda Isanos la Muzeul Mitropoliei Clujului

În cadrul „Serilor culturale” ale Muzeului Mitropoliei Clujului, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului organizează, joi, 4 aprilie 2019, de la ora 19:00, la demisolul Catedralei Mitropolitane, o Seară de poezie și muzică dedicată poetei Magda Isanos (1916-1944).

În cadrul acestei seri, poetul Horia Bădescu va face evocarea „Magda Isanos - Drumul spre Eleusis”, iar actriţa Elena Ivanca, de la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca va susține un recital din poezia Magdei Isanos.

Acest moment cultural se va bucura și de un recital de operă susținut de soprana Viktória Cormoș, de la Studioul de Operă „Lya Hubic” din Cluj-Napoca, și de mezzosoprana Liza Kadelnik, de la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, acompaniate la pian de Alexandra Potopea de la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.


Evenimentul își propune să readucă în atenția publicului imaginea tinerei poete Magda Isanos, care a avut reale preocupări transcendentale, minunat redate în versuri, versuri de o mare temeritate care a învins fricile vieții.

Ultimele Stiri
abonare newsletter