Educație

70% dintre români DISCRIMINEAZĂ romii și homosexualii. Nici maghiarii nu stau mai bine!

29% dintre români nu și-ar dori o rudă de etnie romă, în timp ce șase din zece n-ar vrea un homosexual în familie, arată cifrele unui sondaj IRES. De asemenea, peste jumătate dintre români nu au încredere în străinii care critică România, Soros György fiind principala țintă (35,5%).

Studiul comandat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) confirmă faptul că, în România, discriminarea este preponderent definită de homofobie, xenofobie, șovinism și chiar antisemitism.

Paradoxal, deși etnia (72%) și orientarea sexuală (52%) contează mai puțin în raportarea la o persoană, românii se contrazic, dacă e să privim faptul că romii și comunitatea gay reprezintă cel mai scăzut grad de încredere în opinia respondenților. Potrivit sondajului, 74% dintre cei chestionați spun că nu au încredere în homosexuali, iar 72% în romi. În topul neîncrederii urmează imigranții (69%), musulmanii (68%), persoanele cu HIV SIDA (58%), persoanele de altă religie (58%), maghiarii (53%) și evreii (46%).


Sondajul a fost efectuat în perioada 26 noimbrie – 10 decembrie, prin metoda CATI, pe un eșantion de 1.300 de persoane. Eroarea este de +/-2,7%.

CLICK pe galerie foto pentru mai multe detalii și statistici!

Ultimele Stiri
abonare newsletter