Educație

După zece ani de amânări, Inspectoratul Școlar Județean are un sediu nou

După ani de amânări, în care au fost cheltuiți zeci de milioane de lei, Inspectoratul Școlar Județean urmează să se mute într-un nou sediu. Noua locație este situată pe strada Argeș, iar în prezent au loc ultimele pregătiri pentru a transforma noul spațiu într-unul complet funcțional.

Conform inspectorului școlar general, Valentin Cuibus, licitația privind execuția și amplasarea mobilierului a fost încheiată.

Lucrările la noul sediu al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj au fost încheiate la sfârșitul lunii mai, iar în toamnă a avut loc recepția noii locații.


Inițial, lucrările la acest obiectiv au început în 2009 însă din cauza firmei Construdava, care a câştigat iniţial licitaţia, proiectul a fost blocat mai mulţi ani.

Lucrarea trebuia finalizată într-un an, iar proiectul prevedea o clădire de birouri cu trei niveluri, un bazin de înot la standarde internaționale, o sală de sport multifuncțională și 20 de locuri de parcare.


Finanțarea este asigurată integral de către Ministerul Educației, însa lucrările au fost oprite în mai multe rânduri ca urmare a faptului că la săpăturile fundației au fost descoperite mai multe vestigii arheologice, ceea ce a determinat Ministerul Culturii să anuleze avizul acordat inițial.

Valentin Cuibus a precizat că viitorul sediu al instituţiei pe care o conduce reprezintă doar o parte din proiectul angajat de Inspectoratul Şcolar.


Proiectul prevede construirea sediului ISJ, care costă 10 milioane de lei, dar și o bază sportivă a Clubului Sportiv Școlar ”Viitorul”, evaluată la 17 milioane de lei.

În prezent, ISJ Cluj funcționează într-o clădire închiriată în Piața Ștefan cel Mare, numărul 4, supranumită și ”Casa Învățătorului”.


Încă în 2015, șantierul era finalizat în proporție de 70%. Din păcate, şantierul a fost blocat timp de un an şi jumătate, din cauza unui aviz care trebuia dat de Ministerul Culturii. Aceste întârzieri au presupus pierderi financiare considerabile. Fiecare lună de întârziere a însemnat costuri de 15.000 de lei, sumă folosită pentru plata chiriei birourilor pe care ISJ le ocupă în clădirea din Piața Avram Iancu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter