Educație

Laborator de nanotehnologie, inaugurat la Universitatea Babeş-Bolyai

Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai a inaugurat, miercuri, un nou laborator didactic de nanotehnologie.

Potrivit UBB, laboratorul este dotat cu echipamente şi instrumente noi în valoare de 25.000 de euro, care fac posibilă participarea studenţilor de la specializările chimie şi inginerie chimică la laboratoare de nanotehnologie.

Dotarea cu aparatele de măsurat şi cu echipamente a fost realizată de Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică cu ajutorul unei finanţări obţinute din Ungaria.


"Aici se vor desfăşura activităţile de laborator din cadrul programului de studiu de master în limba maghiară, Chimia şi ingineria nano- şi biomaterialelor. Punem accent mare pe partea practică a programelor de studiu, care este chiar cerută de studenţii noştri. Aşadar este important să existe astfel de spaţii unde studenţii vor putea efectua de la alfa la omega, în mod autonom, sintezele de materiale studiate, sub coordonarea profesorilor. În noul laborator toate mijloacele sunt asigurate ceea ce priveşte activităţile individuale sau de grup. Laboratorul va fi folosit desigur pentru activităţile de cercetare, având în vedere că programul de studii de master se leagă strâns de direcţiile de cercetare ale facultăţii", a declarat, potrivit comunicatului, prodecanul facultăţii, dr. Réka Barabás.

Laboratorul este dotat cu echipamente şi instrumente precum balanţe analitice, agitatoare magnetice cu control electronic al vitezei de agitare şi al temperaturii pentru sinteza materialelor, băi de apă cu ultrasunete (pentru dispersarea nano-aditivilor; pH metru, băi de apă termostatată, compresor de mare putere pentru pistolul tip MasterJet marca Saint-Gobain.


Noul laborator didactic al Facultăţii de Chimie şi Inginerie Chimică va fi folosit de studenţii masteranzi ai liniei române şi maghiare în cadrul desfăşurării activităţilor de laborator.

La inaugurarea acestui laborator au fost prezenţi conf. dr. Anna Soós, prorector al Universităţii Babeş-Bolyai, dr. Gabriela Nemes, decan al Facultăţii de Chimie şi Inginerie Chimică, conf. dr. Réka Barabás, prodecan al Facultăţii de Chimie şi Inginerie Chimică, şi membrii consiliului de conducere al facultăţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter