Educație

Cinci medii de 10 la bacalaureat în judeţul Cluj după contestaţii. Doi elevi din Câmpia Turzii au reuşit să îşi mărească notele

Pentru încă un an consecutiv, Clujul este din nou primul județ în ierarhia națională, cu o promovabilitate de 81,14% la examenul de bacalaureat.

La  această sesiune a examenului național de Bacalaureat, la nivelul județului Cluj au fost înscriși  4.197 de candidați, 3.781 de elevi din promoția curentă, iar  416 elevi din promoțiile anterioare.

Iniţial, trei elevi din județul Cluj au obținut media 10: Damian-Buda Andrada-Ioana de la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, Cluj-Napoca; Drăgan Iulia- Andreea de la Colegiul Național Mihai Viteazul Turda și Drugan Maria Otilia de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Cluj-Napoca.


Acestora li s-au adăugat încă doi absolvenţi de clasa a XII-a care au reuşit, în urma contestaţiilor, să obţină media 10. Aceştia sunt Dan Teodora Alexandra şi Florea Andreea Felicia, ambele eleve a Liceul Teoretic Pavel Dan Câmpia Turzii.

“Mulțumim dragi elevi pentru această onoare, pentru această performanță, pentru acest rezultat al Clujului  care reconfirmă și în 2018 potențialul elevilor noștri, profesionalismul și dăruirea cadrelor didactice care  îi pregătesc temeinic pentru examenele naționale, fie că vorbim de Evaluare Națională sau de Bacalaureat”, afirmă inspectorul școlar general Valentin al IȘJ Cluj.


Anul trecut, în județul Cluj s-au înregistrat 9 medii de 10 la examenul de bacalaureat, înainte de contestații. În 2017, județul Cluj a avut o rată de promovabilitate la bacalaureat de 82,75%.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Cluj, șapte unități de învățământ preuniversitar au înregistrat promovabilitate de 100%:


Colegiul Național Emil Racoviță Cluj-Napoca;
Colegiul Național George Coșbuc Cluj-Napoca;
Liceul Teoretic Avram Iancu Cluj-Napoca;
Liceul Teoretic Gheorghe Șincai Cluj-Napoca;
Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, Cluj-Napoca;
Liceul Teoretic Janos Zsigmond Cluj-Napoca,
Liceul Creștin Pro Deo Cluj-Napoca.

Elevii care au reuşit să obţină media 10 la bacalaureat 2018


Damian Buda Andrada Ioana – Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Cluj-Napoca
Drăgan Iulia Andreea – Colegiul Naţional Mihai Viteazul Turda
Drugan Maria Otilia – Liceul Teoretic Onisifor Ghibu
Dan Teodora Alexandra – Liceul Teoretic Pavel Dan Câmpia Turzii
Florea Andreea Felicia – Liceul Teoretic Pavel Dan Câmpia Turzii

Andreea Iulia Drăgan, elevă a Colegiul Naţional ”Mihai Viteazu” Turda, este una dintre cele trei eleve din judeţul Cluj care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat. Aceasta a fost şi şefă de promoţie la liceu.


”Nu mă aşteptam să iau media 10. Niciodată nu mi s-a părut greu examenul de Bacalaureat, dar am ştiut că este greu să iei note perfecte, adică 10 pe linie. Sunt foarte fericită, pentru că mă va ajuta media de la Bacalaureat la admiterea la facultate. Vreau să mă înscriu la UTCN, la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, la specializarea calculatoare. A lucra în IT este o meserie de viitor, sunt locuri de muncă în acest domeniu în Cluj-Napoca. Nu vreau să merg să studiez în străinătate”, a declarat, miercuri, Andreea Drăgan pentru Mediafax.

Aceasta susţine că a reuşit să obţină media 10 după ce părinţii au încurajat-o, încă din clasele primare, să înveţe constant şi regulat.

”Toată această muncă s-a acumulat şi rezultatele au venit”, a spus eleva.

Otilia Maria Drugan a absolvit Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca şi a obţinut tot media 10 la Bacalaureat.

”Pur şi simplu am învăţat şi aşa am obţinut media 10. În ceea ce priveşte facultatea, încă nu ştiu sigur, probabil mă voi înscrie la Facultatea de Biologie a UBB, vreau să lucrez pe proiecte în acest domeniu. Facultatea o voi urma în ţară, poate voi face un master în străinătate”, a spus Drugan.

Elevii care nu promovează examenul de Bacalaureat 2018 din prima sesiune pot să se înscrie în perioada 10-13 iulie pentru a doua sesiune de examen.

Sesiunea a doua va începe pe 20 august, cu proba la Limba şi Literatura Română, urmată, pe 21 august, de proba la Limba şi Literatura maternă, proba obligatorie de profil va avea loc pe 22 august, iar ultima probă este cea la alegere şi este susţinută pe 23 august.

Ultimele Stiri
abonare newsletter