Educație

Cort senzorial la UBB

Biroul pentru Studenți cu Dizabilități din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, în parteneriat cu Sense International România și Departamentul de Psihopedagogie Specială, organizează în perioada 16-17 mai 2018 o serie de activități dedicate informării despre problematica persoanelor cu surdocecitate (dizabilitate vizuală și auditivă).

Miercuri, 16 mai 2018, de la ora 17:00, în Sala Club a Colegiului Academic va avea loc o seară dedicată exclusiv prof. Vasile Adamescu, persoană cu surdocecitate (nevăzător și surd), alumnus UBB, susținător al drepturilor și incluziunii persoanelor cu surdocecitate din România.

La eveniment vor lua cuvântul prof. univ. dr. Ioan Bolovan – prorectorul Universității Babeș-Bolyai, prof. univ. dr. Adrian Roșan - directorul Departamentului de Psihopedagogie Specială, Etelka Czondi – Director Sense International Romania și prof. Silviu Vanda - Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca.


“În perioada 16-17 mai 2018, clujenii vor putea experimenta pentru câteva minute, în cadrul Cortului senzorial, care va fi amplasat în două dintre clădirile UBB, ce înseamnă să nu te poți baza pe văz și pe auz într-un univers cu totul special. Legaţi la ochi și cu urechile acoperite, doritorii vor avea posibilitatea de a explora diferite obiecte și materiale care se adresează simțului tactil (texturi și forme diferite etc), simțului olfactiv (plante aromatice) și gustativ (bomboane, fructe etc). 

CORTUL SENZORIAL va fi amplasat în Clădirea Centrală a Universității Babeș-Bolyai în data de 16 mai 2018, în intervalul orar 11:00 - 15:00, respectiv în Clădirea Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, în data de 17 mai 2018, în intervalul orar 12:00 - 15:00”, spun reprezentanţii UBB.

abonare newsletter