monitorulcj.ro Menu
Educație

Poziția UBB față de numirea noului ministru al Educației

Rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, a declarat marţi dimineaţă, în legătură cu desemnarea noului ministru al Educaţiei, că “nu a întreprins nicio acțiune oficială menită să implice instituția în vreo atitudine politică și nici nu a făcut vreo declarație publică pentru susținerea vreunui candidat la funcția de ministru”.

“UBB nu are rolul de a valida sau invalida public propunerile partidelor politice în funcții publice. UBB poate doar să fie consultată pentru desemnări în funcții de conducere relevante academic, însă, în final, responsabilitatea publică se cuvine să aparțină, ca în orice stat democratic, partidelor politice, fără a fi delegată altor actori sociali. Pe de altă parte, comunitatea academică a UBB consideră că un ministru al Educației se impune a fi o personalitate cunoscută și respectată de către opinia publică, o persoană cu experiență în învățământ, cu o carieră didactică și cu o operă științifică de mare prestigiu. UBB va susține toate măsurile noului ministru care vor fi congruente cu setul de bune practici academice europene și, ca parte a sistemului educațional condus de Minister, va fi un colaborator pro-activ și/sau partener al ministrului (dacă va fi solicitată) în elaborarea unor astfel de măsuri. UBB va avea însă - ca până acum - atitudini critici constructive față de acele măsuri ale Ministerului care nu corespund cu aria europeană a educației și cercetării, arie din care universitățile românești fac parte”, susţine într-un comunicat de presă Ioan Aurel Pop.

Mai mult, după învestirea în funcție, conducerea Universității Babeș-Bolyai i-a urat succes noului titular al Ministerului Educației Naționale, “reafirmându-și hotărârea fermă de a se înscrie, ca până acum, în efortul general de susținere a performanței în învățământul superior românesc”.


CITEŞTE ŞI

Rectorul UBB se delimitează de “ministrul pamblică”


CITEŞTE ŞI

Rectorii din Cluj susțin numirea lui Valentin Popa ca ministru al Educației