monitorulcj.ro Menu
Educație

Sunt în siguranță elevii la cursuri?

Fiecare unitate de învăţământ din județul Cluj are arondat un poliţist, un poliţist local sau un jandarm ca măsură de siguranţă.

sursa foto newsbucovina.ro

Fiecare din cele 443 de unităţi şcolare din judeţul Cluj are arondat fie un poliţist, fie un poliţist local sau un jandarm care să asigure, zilnic, măsurile de siguranţă la începutul orelor de curs şi la sfârşitul acestora.

Şeful IPJ Cluj, Ciprian Miron, a declarat, marţi, că la nivelul judeţului nu toate şcolile au agenţi de pază sau sisteme video de supraveghere.


„Împreună cu jandarmii şi poliţiştii locali asigurăm măsurile de siguranţă în fiecare din cele 443 de unităţi de învăţământ din judeţ unde este fie un poliţist, fie un poliţist local din partea Primăriei, fie un jandarm, la începerea cursurilor şi la finalizarea acestora, când copiii pleacă de la şcoală. Ei monitorizează şi au în responsabilitate arealul respectiv. Din păcate nu sunt agenţi de pază în fiecare şcoală, sper ca în viitor fiecare unitate de învăţământ să beneficieze de astfel de servicii, care vin în sprijinul elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor. Avem şi şcoli care au sisteme de supraveghere video, sper ca acestea să fie extinse”, a spus Miron.

Potrivit acestuia, în anul şcolar precedent au fost înregistrate în şcoli sau în zona adiacentă acestora un număr de 48 de infracţiuni, majoritatea de lovire şi alte violeţe, furturi de telefoane mobile sau consum de etnobotanice.


„Numărul acestor infracţiuni este în scădere, faţă de 60 câte au fost constatate în anul anterior”, a mai spus Miron.