Educație

Elevii de la Cluj, primii care vor avea manuale de sport

Au fost tipărite manualele pentru sport. Elevii de clasa a V-a vor avea anul acesta manuale pentru Educație fizică și sport, chiar dacă nu vor avea la timp celelalte manuale, mult mai importante.

Elevii de la Cluj, primii care vor avea manuale de sport Elevii de la Cluj, primii care vor avea manuale de sport

Manuale de sport vor porni spre toţi elevii de clasa a V-a de la Cluj, în următoarele două săptămâni. Ei sunt primii care vor învăța să facă mișcare după un manual, informează TVR.

Elevii, luaţi prin surprindere

Profesorii de sport vor fi convocaţi la inspectoratele școlare din ţară pentru a fi instruiţi cum să predea orele de sport „ca la carte”. La începutul lunii, ministrul Liviu Pop a spus că profesorii vor fi cei care vor decide dacă folosesc sau nu manualul la ora de sport.


De asemenea, reprezentanţii elevilor sunt supăraţi pentru că nu au fost deloc consultaţi când s-a luat decizia de a avea încă o carte în ghiozdan.

Zilele trecute, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că în primele două luni ale acestui an elevii din clasa a V-a nu vor avea manuale şcolare, ci îndrumare. Până acum, Liviu Pop a susţinut în mai multe rânduri că toţi elevii, inclusiv cei de la clasa a V-a, vor avea toate manualele în 11 septembrie.


Lista manualelor lui Pop

La sfârşitul lunii iulie mnistrul Educaţiei, Liviu Pop, a postat pe pagina oficială de Facebook lista programelor şcolare pentru învăţământ gimnazial la care trebuie să existe manuale şcolare. Printre disciplinele care necesită manuale sunt, în opinia sa, Dirigenţia şi Yachtingul.

Astfel, printre manualele prezentate de ministrul Educaţiei, care ar trebui să se regăsească în programele şcolare, se află cel de Educaţie şi sport clasele V-VIII, dar şi manuale de Pregătire sportivă practică pentru Atletism, Badminton, Baschet, Baseball, Canotaj, Dans sportiv, Fotbal, Gimnastică artistică feminină, Gimnastică artistică masculină, Gimnastică ritmică, Haltere, Handbal, Hochei pe gheaţă, Hochei pe iarbă, Înot, Judo, Kaiac-canoe, Karate, Lupte greco-romane, Lupte libere, Orientare sportivă, Patinaj artistic, Patinaj viteză, Polo pe apă, Rugby, Sanie, Sărituri în apă, Schi alpin, Schi biatlon, Schi fond, Schi orientare, Schi sărituri, Scrimă, Softball, Sport aerobic, Şah, Tenis, Tenis de masă, Volei şi Yachting.


De asemenea, ministrul Educaţiei consideră că este necesar şi un manual pentru ora de Dirigenţie, disciplină numită Consiliere şi dezvoltare personală, clasele a V-a -a VIII-a.

Etichete: manuale sport elevi
abonare newsletter